Sytomyssyjä tarvitaan

Siitä on nyt jo yli vuosi, kun Mikkelissä neulottiin sytomyssyjä. Niitä on vielä keskussairaalassa, mutta Moision alueella on saattohoito-osasto ja sinne on pyydetty myssyjä. Myssyjen tulee olla puuvillaisia. Naisten malleissa voi olla koristeena kukkanen ja miehille toivotaan miehisiä malleja. Myös Etelä-Savon Syöpäyhdistyksen myssykorissa alkaa pohja paistaa, joten sielläkin tarvitaan uusia myssyjä.

Mia lankakauppa MT Color Woolissa, Maaherrankatu 48 Mikkeli, on taas luvannut ottaa myssyjä vastaan, mistä ne toimitetaan määränpäihinsä. Viimeksi myssyjä tuli paljon, nyt ei ehkä niin paljoa tarvita, mutta silti kaikki vanhat myssyjen tekijät ja uudet innokkaat lähtekää mukaan talkoisiin.

Tässä linkki ohjeisiin.

Tässä taas linkki aikaisempaan myssykirjoitteluumme. Sieltä löytyy perustietoa myssyistä ja linkkejä muualla Suomessa tapahtuvaan sytomyssyilyyn.

 

Etelä-Savon sytomyssykampanja on päättynyt

Tänään on viety Mikkelin keskussairaalaan !62 myssyä. Kaikkiaan Mikkelin seudulla valmistui 292 myssyä. Tällä hetkellä myssyjä on ihan riittävästi keskussairaalassa ja Saimaan syöpäyhdistyksen Mikkelin neuvonpisteessä, juttelin asiasta syöpäsairaiden hoitajan Tytti Tiusasen kanssa. Mutta vielä on lisääkin tulossa, sillä Korunapin kautta saatua lahjoituslankaa ei ole kaikkea saatu tehdyksi. Jos teet  myssyjä  kesän aikana, niin vie Korunppiin, Savilahdenk. 5-7, Mikkeli.  Siellä muuten on jo uusi pussi alkanut täyttyä, sillä kun palasin kotiin tuolta myssyjen vientireissulta, niin sähköpostissa odotti viesti, että Mll:n kylämummi oli toimittanut liikkeeseen kolme myssyä pian käyntini jälkeen.

Nyt sitten tämän päivän myssykuvauksiin.

korunapista.jpg

Korunapista hain ihan ensimmäiseksi 43 myssyä. Oikeassa laidassa on Ukkolan Sarin neulomia myssyjä, jossa on tämän päivän nuorten suosima roikkuva malli. Nuorten muoti usein siirtyy aikuisille, joten ei olisi ihme jos nuo myssyt vähitellen tulisivat sytomyssyinäkin olemaan hyvin suosittuja. Sari on tehnyt kaikkiaan lähes kolmekymmentä myssyä. Mll:n kylämummien tekemiä myssyjä on joukossa, tunnistan, kun itse toimitin niitä Korunappiin ja Otavan ladyen ja kylämummien saaman lahjoituslangan heleät  värit erottuvat selvästi joukosta, ja niitä myssyjähän on vielä tulossa. Sitten on vielä monta myssyä, joiden tekijästä en tiedä mitään. Kiitos teille kaikille!

sentraalista.jpg

Mikkelin Setlementin Sentraalin käsityökahvilan väki kannatti haastaa  tekemään kansamme myssyjä, sillä sieltä ovat tulleet nämä myssyt, kauniin kortin kera. Kiitos teille.

ullan.jpg

Neljäkasin käsityökahvilan Ulla tekee taidokkaita myssyjä, jotka heti erottuvat muiden joukosta. Nämä löytyivät viimeiseksi tulleiden joukosta. Ullan myssyjen kokonaismäärä nousee yli kahden kymmenen myssyn. Myös Eeva ja Paula käsityökahvilasta ovat tehneet ainakin yhteen laskien  kolmekymmentä myssyä. Ehdottomasti eniten myssyjä teki Color Woolin lankakaupan Mia, hänen tavoitteensa oli 50 myssyä ja se täyttyi. Seron ilmoittaa bloginsa sivupalkissa tehneen 45 myssyä. Suuret kiitokset teille myssytehdasta pitäneille.

viimeiset.jpg

laatikollinen.jpg

laatikonreunoilla.jpg

laatikko.jpg

Tässä sitten kuvia tänään viedyistä myssyistä . Kaikkia en ottanut laatikoista pois, kun olivat niin hyvin pakattuja, ja jotkut ovat saattaneet tulla jo toiseen kertaan kuvatuksi. En nyt oikein pysynyt asian tasalla.

sairaalankaappi.jpg

Viimeisenä tylsä kuva keskussairaalan komerosta, missä myssyt nyt ovat neljässä kahvilaatikossa ja yhdessä muovipussissa. Olihan siellä sairaalan käytävällä toki pöytä täynnä aikaisemmin vietyjä myssyjä, mistä potilaat saavat  valita itselleen sopivimman, ja syöpäsairaiden hoitaja lupasi viedä myssyjä myös gynegologiselle osastolle.

Mia kertoi, miten mukavalta oli tuntunut, kun hänelle ihan tuntemattomat henkilöt olivat toukokuun viimeisinä päivinä tuoneet lankakauppaan myssyjä.  Kiitos teille kaikille!

Ukkolan Leena

Sytomyssyjä, sytomyssyjä…

Taas kokoonnuimme Neljäkasin käsityöiltaan.  Juttu luisti ja myssylaatikot täyttyivät.

Ensimmäiseksi palaan edelliseen artikkeliin. Myssylaatikosta löytyi kuin löytyikin edellisessä artikkelissa esitellyn lapsen hilkan mallisia aikuisen päähän sopivia versioita.

marita11.jpg

punainenhilkkatakaa.jpg

Myssy on kasattu kolmiohuivista ja kiinnitetty takaa napeilla. Malli on Mian. Yllä oleva kuva on Maritan ottama ja alempi minun.

Etelä-Savossa tehtyjen myssyjen määrä on noussut jo yli kahden sadan. Helteet varmaan jo vähän verottavat intoa tehdä myssyjä, katsotaan nyt, tulemmeko toukokuun loppuun mennessä saavuttamaan 300 sadan myssyn määrän.

pyorremyrsky.jpg

Tässä pyörremyrskyssä on kolmekymmentä myssyä, eli yksi keräyslaatikollinen.

vajaalaatikko.jpg

Tässä sitten viimeisimpiä, tänään tuotuja myssyjä, vajaa laatikollinen, tarkasti ottaen 25 myssyä. Muuten yksi valmistui vielä kuvan ottamisen jälkeenkin.

marita31.jpg

Pirjon vauhdikkaasta piposta erillinen kuva, sillä  metkat tuuletusreiät ovat oivallisia päästämään hien ulos kovassa menossa. Kuva on Maritan ottama.

aaltoilevaneule.jpg

Tämän toisenkin pipon on Pirjo neulonut ja siinä on mielenkiintoisesti aaltoilevaa pintaa. Valokuvaa katsomalla en täysin saanut selville miten se on tehty, mutta aalto tulee vaihtelemalla nurjaa ja oikeaa silmää.

Käsityöiltoja sytomyssyilyn merkeissä ei enää tänä keväänä ole, mutta Mian lankakauppaan, MT Color Wool Maaherrankatu 48, Mikkeli,  voi tuoda myssyjä koko toukokuun ajan, samoin Korunappiin, Savilahdenkatu 5-7, Mikkeli. Toimitamme myssyt Mikkelin keskussairaalaan kesäkuun alussa. Tämän jälkeen myssyjä voi viedä tai postittaa Saimaan syöpäyhdistyksen Mikkelin neuvontapisteeseen (heinäkuun kiinni).

Sytomyssyjä kaiken ikäisille

Saimaan syöpäyhdistyksen Mikkelin neuvontapisteen taholta on toivottu miesten myssyjä kuntoutuskurssille. Näitä on kasattu MT Color Woolin lankakaupassa pahviseen kahvilaatikkoon. Liikkeen Mialla on tapana pakata myssyt 30 kappaleen erissä noihin laatikoihin, joissa niitä on helppo kuljettaa määränpäihinsä. Tähän laatikkoon tarvittiin muutama lisämyssy, jotta 30 täyttyisi. Minulla oli tänään aikaa viedä tuo laatikko, vaikka myssyjä vasta ensiviikolla tarvitaan. Päivikki hoitajan avatessa laatikkoa, sieltä löytyi kolme kaunista lasten kokoa olevaa myssyä.

lastenmyssyja3.jpg

Mites nämä? Voisikos nämä antaa Unikko-kerholle? Siinä sitten ihmetellessämme selvisi, että Unikko-kerhon perhetapaaminen on jo helatorstaina. Olin nähnyt noita samoja myssyjä jääneen vielä lankakauppaan, joten oitis  polkemaan takaisin. Keräyslaatikosta ja Mian takahuoneesta löytyikin noita kauniita lasten myssyjä vielä 10 kappaletta.

lastenmyssyja10.jpg

Kyllä Päivikki tuli iloiseksi, nyt on jokaiselle lapselle oma myssy! Hän oli minun hakiessa lisää myssyjä soittanut jo perhetapaamisen järjestäjälle ja löytänyt sopivan pakkauslaatikon. Nyt myssyt ovat  postissa menossa määränpäähänsä.  Unikko-kerho on Saimaan syöpäyhdistyksen yhteydessä toimiva syöpää sairastaneiden lasten vanhempien kerho. Sen tarkoituksena on vertaistuen keinoin tukea perheitä lapsen sairastuessa.

Kuinka tässä nyt näin kävi? Mia oli tehnyt jostain syystä kasan lasten myssyjä ja minä satuin juuri tänään olemaan viemässä myssyjä  syöpäyhdistykselle ja posti ennättää vielä helatorstaiksi! Tätä mietin kun ajelin iltapäivällä pyörällä toiseen tämän päiväiseen menooni. Siellä kerroin nämä yhteensattumat, niin kampanjaamme myssyjä virkannut ystäväni sanoi, että näinhän elämässä usein käy, nuo myssyt on tarkoitettu Unikko-kerhon lapsille.

Lasten myssyt näyttävät kuvissa kantikkailta, mutta ne ovat vain niin prässätty, itse asiassa ne ovat hilkkoja, joiden takakolmio on mukavasti napilla kiinni. Harmi etten kiireessä hoksannut kuvata vaikka yhtä kuosissaan ja myös takaa päin. Mutta ehkä viikon päästä vielä löytyy yksi hilkka, kun tapaamme Mian lankakaupan yhteydessä olevan kahvilan käsityöillassa. Neljäkasin käsityötapaaminen on maanantaina 17.5.2010 klo 17-19. Tule mukaan, porukkamme kaipaa lisäväkeä myssyjä virkkaamaan ja muutenkin.

savonlinnasta.jpg

Vielä yksi kuva, tosin riisuttuna. Savonlinnasta oli tuntematon henkilö lähettänyt Saimaan syöpäyhdistyksen  Mikkelin neuvontapisteeseen postin välityksellä myssyjä. Kun tänään olin paikalla ja pääsin kuvaamaan noita myssyjä, niin jäljellä oli enää vain kaksi myssyä, sillä muut olivat jo menneet myssyjä tarvitseville. Kiitos sinulle savonlinnalainen myssyntekijä!

Lahjoituslankaa

Etelä- Savoonkin saadaan lahjoituslankaa! Otavan Leijona Ladyt ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kylämummit ovat saamassa Korunapin kautta lahjoituslankaa  maahantuojalta. Molemmat ryhmät neulovat porukalla sytomyssyjä. Korunapin tuulikaapin ikkunassa muuten roikkuu hienoja myssymalleja ja siellä otetaan valmiita myssyjä vastaan. Osoite on Savilahdenk. 5-7, Mikkeli.  Kaunis kiitos ja virtuaalinen kumarrus Korunapin suuntaan!