Vakavaa asiaa

Päivikki Ruotsalainen Saimaan syöpäyhdistyksestä on kääntynyt puoleemme ja pyytänyt neulomaan Moision sairaalan yhteydessä olevan saattohoitoyksikön potilaiden käyttöön ranteiden ja nilkkojen lämmittimiä. Hän kirjoitti näin:

Vieläkö teette pipoja ja ranne/nilkka lämmittimiä? Tapasin saatto-osaston hoitajaa (Moisio). Hän kertoi että pipovarasto on riittävä, mutta ottaisivat mielellään noita ranne/nilkkojen lämmittimiä (lapasen ja sukan varsiosia).Minulla taas niitä on vielä, mutta pipoja vain muutama. Sairastuneet ovat todella kiitollisia näistä yllätyslahjoista!

 terveisin Päivikki

Ystävä hyvä, neulo näitä lämmittimiä ja sytomyssyjä kanssamme nyt joulun aikana. Keräämme niitä vielä koko tammikuun ja viemme ne sitten Moisioon.  Päivikki taas käy itse hakemassa myssyt lankakaupasta.

Olemme Mian kanssa sopineet, että hän ottaa vastaan näitä neuleita lankakaupassaan  MT Color Wool, Maaherrakatu 48, Mikkeli.

Mehän emme ole Ukkolan Akkojen ja Neljäkasin käsityöiltojen puitteissa ennen neuloneetkaan näitä ranteiden ja nilkkojen lämmittimiä. Ukkolassa päädyimme siihen, että ne voisi tehdä konepestävästä villalangasta ja itse päädyin ostamaan marketista Wool lankaa, täysvillaa joten lämmittää, ei kutita kun tehdään vauvan vaatteita ja voi pestä koneessa. Neuloin ostamastani langasta tuollaiset raidalliset rannekkeet siirtyvällä joustinneuleella. Niihin meni lankaa 32 gr. Aloittamissani keltaisissa on sitten vähän enemmän silmiä, 55  ja neule on valepalmikkoa.Vähän ovat hempeitä värejä, joten pitää mennä vielä kauppaan ja etsiä  miehisempää lankaa.

lammitin

Kun tätä kirjoitusta varten kysyin Päivikiltä tarkennusta millaisia lämmittimien tulisi olla, niin hän vastasi:

Osaston eräs hoitaja kertoi, että pesevät niitä pipoja ja ranteen lämmittimiä eli konepesun kestävät langat (puuvilla,villa…) ovat erittäin toivottuja. Ranteisiin ja nilkkoihin sopivia ”pötköjä” menee miehille ja naisille eli voivat eri kokoisia. Tehkää ihan helppoja ellei sitten monimutkaisempien mallien teko ole kiinnostavampaa. Raitaiset ovat kivoja.

Pipot tosiaan vähissä ja niissäkin saa olla väriä. Sellaisia kuin aiemminkin lahjoititte. Tiheällä virkkuulla, ettei rei ´istä tunge kasvava hiussänki.

Kiitollisin mielin teitä ajattelen!

Lämpöistä Joulua jokaisen mieleen ja onnellista tulevaa vuotta 2013!

Päivikki

 

 

2 vastausta artikkeliin ”Vakavaa asiaa

  1. Cafe48:ssa olisi kaksi kenkälaatikollista nilkan- ja ranteenlämmittimiä, jospa joku tuntemani UkkolanAkka ehtisi noutamaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *