Köyttä ja päivänpaistetta

Maaliskuun kuukausikokous pidettiin Moision sairaalan käsityötuvalla. Helinä meidät oli sinne kutsunut. Kahvin ja kokousasioiden jälkeen pääsimme oikeaan asiaan. Sari oli tuonut Ukkolasta matonkudetta ja käsityötuvalta saimme käyttöömme lovetut kiekot ja nopeasti alkoi käsi pyörittää kiekkoa ja punosta syntyi. Saimme ostaa noita kiekkoja ja aika moni taisi sellaisen mukanaan kotiinsa viedä. Pienet taisivat ihan loppua, mutta Helinä lupasi hankkia lisää, joten niitä voit sinäkin sieltä hakea, jos punoksen teko kiinnostaa.

kiekko

Kaisun päivänpaisteisesta peilikäs matosta olikin jo kuvia aikaisemmin, mutta tänään hän sai kaksi kutomaansa mattoa pois puista. Tuo yksinkertaisella sidoksella, palttina varsin kudottut mattot ovat niin viehättäviä, että laitan siitä kaksi kuvaa.

kaisunmatto2kaisunmatto3

Matto on kevyt. Se on meille yllätys, sillä kuvittelimme kuteiden menevän niin paljon toistensa lomaan, että matosta tulisi kuvikkaan paksuista. Hyvä näin, ne tulevat mökin uuteen aittaan ja siellä on hyvä puhdistaa matot  hupsauttamalla.  Loimi on 30 pirrassa.

2 thoughts on “Köyttä ja päivänpaistetta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *