Kuvia kudonnaisistamme

Heippa

Nyt kotisivumme taas suostuvat ottamaan kuvia vastaan. Piti pyytää apua web-hotellista ja taas kaikki pelaa. Itse olin ensin kolme viikkoa joululomalla ja sen jälkeen vasta ryhdyin näihin korjauspuuhiin. Laitan nyt kuvia, jotka jäivät ennen joulua julkaisematta. Selostukset kuviin saattavat olla jo unohtuneet, mutta eikös kuvat kerro itse asiansa parhaiten.

Railin upeaa mattoa leveissä kangaspuissa.

 

Jaana käväisi luomassa naapurilleen villaloimen – viehättävä letti.

 

Mitähän Sadulla on tarkoitus tehdä tästä poppanaloimeen kuodusta videonauhapätkästä?

 

Pikkujoulua vietimme Paulan kauniissa kodissa. Nyyttikestitarjoilut oli katettu tälle Ukkolassa kudotulle siniselle pellavaliinalle. Kyllä tuo pellava kiiltelee ihanasti.

 

Paulan luona pystyin kuvaamaan hänen Syksyllä kutomat matot. Tässä trikookuteinen likaa hylkivä palttinamatto. harmi ettei kuva toista sitä, miten matton pinta elää tavallaan lainehtien.

 

Ja tässä arka makuuhuoneen matto. Siinä on sidoksena kuusivartinen toimikas.

 

Minä kudoin joululahjoiksi niskanlämmittäjä peittoja. Sidos on pienikokoista vohvelia, kudelanka tex 140 x 2 luonnonmustaa karstalankaa Pirtin kehräämöltä ja kuteena alpakkatilalliselta ostettua lankaa missä 75% alpakkaa ja 25 villaa. Pirtillähän tuokin lanka on kehrätty ja verihelttaseitikeillä langan värjäsin.

Sari joululomalla kutoi luonnonmustaan vohveliloimeen yhtäaikaa kahta kaulaliinaa. Hän oli poistanut keskeltä jonkun verran loimia. Onneksi oli paikalla silloin, kun hän otti ne puista pois.

Mehän olemme kutoneet Suonsaaren vanhainkodin vintillä sen jälkeen kuin Ukkola niminen saman pihapiirin rakennus tuli liian huonokuntoiseksi. Suonsaaren vanhainkoti tyhjentyi noin kolme vuotta sitten ja syksyllä 2015 sinne sijoitettiin turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus. Lainasimme sinne kangaspuut ja olemme opastaneet asukkaita niiden käyttössä. Laitan tähän lopuksi afgaani-äidin kutomaa riemun raikasta mattoa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *