Katsaus siihen, mitä on puissa toisen virallisen vuosikokouksemme alla

Me Ukkolan Akat olemme toimineet itsenäisenä kudontapiirinä 15 vuotta ja siitä vajaa katsi vuotta rekisteröitynä yhdistyksenä. Juuremme vievät Mikkelin kansalaisopiston kudontaryhmään, mikä toimi Ukkola- nimisessä rakennuksessa Mikkelin maalaiskunnan Suonsaarella. Maalaiskunta liittyi kaupunkiin  2001 ja vuoden 2003 lopussa kansalaisopiston kudontaryhmä Suonsaarella lopetettiin. Tähän ei muuta voi sanoa, kuin että itsenäisinä Akkoina on hyvä toimia.

Ylläolevien ajatusten siivittämänä räpsyttelin kamerakuvia tänään niistä kangaspuista, joissa oli loimi. Jotkut kuvista ovat aika heikkotasoisia – anteeksi. Marja otti samanaikaisesti puista pois sinisen pöytäliinaloimemme. Tuo loimi oli ollut puissa pitkään, sitä oli varmaan luotu aikanaa 10 m liikaa. Aloitan tuosta loimesta.

Yllä olevat liinat ovat todennäköisesti Paulan kutomia. Hän on urakoitut todella paljon tätä loimea.

Nämä taas ovat Marjan kutomia. Hän on saanut todella erinäköisiä pintoja aikaseksi.

 

Villaloimessa taitaa olla vaikeuksia, toivottavasti ne korjaantuvat ja huopa valmistuu.

 

Mustaa leveää mattoa on jo toinen loimellinen menossa. Tuota mattoa kudotaan vielä pitkään.

 

Eeva sisustaa kotinsa uusilla punaisilla matoilla. Tätä kuuden varren ruusukasta on vielä paljon tukilla.

Hilkka pitää poppanoista. Kuva on tärähtänyt, ei ollut otettuna toista kuvaa. Poppanaloimi meillä on aina.

 

Sari urakoi pellavalointa loppuu. Puut taitavat tyhjentyä vuosikokoukseen mennessä. Huomaatko, kuteessa on mukna kimalletta.

 

Minä puolestani urakoin pyyheliinaloimen pois puista. Olen päättänyt käyttää tässä vuosien aikana käyttämättä jääneet pellavasukkulat pois.Huomena menen jatkamaan kutomista, joten puut tyhjenevät tiistain vuosikokoukseen mennessä.

Kuvitelkaa, meillä on tiistaina todennäköisesti neljät kangaspuut tyhjinä. Mitähän kivaa niihin tuleekaan?

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *