Elokuun kokous

Hiljaista on kesällä ollut kudontatuvallamme. Iso matto villalangasta on kuulema kumminkin valmistunut, mutta se ei enää ollut Ukkolassa, jotta olisin saanut otetuksi valokuvan. Kuultokudoksessa oli uusi kudonnainen valmiina, mutta se oli puissa niin, että kuvan ottaminen oli vaikeaa.

punainen-pyyhe.jpg

Punainen pyyhe loimi yksinäisenä odotti seuraavaa kutojaansa. Ei nyt oikein ennätä kun metsät notkuu marjoja.

kuvikasmatto1.jpg

Kuva tästä kuvikasmatosta on otettu puiden rakosesta.  Meiltä oli kyselty neuvoja täyskuvikkaan rakenteesta tämän Tiritin ohjeen pohjalta. Mielenkiintoinen juttu, tuollaisen voisi Ukkolassakin vetää puihin syksyn tuivertaessa. Neuvoa kesällä kysellyt oli saanut apunsa jo muualta, ja nyt onnistuneesti kutoo täyskuvikaspoppanaa.

Kihnun matka oli päälimmäisenä keskustelun aiheena. Satun ensimmäinen sukka oli jo valmis ja toisen suu hyvällä alulla! Erja ja minä olimme vasta hampaissa. Paljon oli muutakin kerrottavaa: käsityökirstusta, naimatavoista, saaren nähtävyyksistä ja kurssilaistemme tekemisistä. Niistä laitan vielä omat postaukset, samoin kuin kuvat omista töistämme. Syksyllä jatkammekin sitten kansanperinteen soveltamista nykytekstiileihin pitkällä kurssilla.

Ensi talven lyhytkurssit olivat myös suunniteltavina. Nyt on löytynyt japanilainen origamin osaaja. Häneltä kyselemme kurssia. Dreijausta pääsemme opettelemaan jo elokuun lopulla. Risutöitä taidamme opiskella omin voimin, samoin keväällä peruuntunutta tilkkutyökurssia. Satu on luvannut opettaa halukkaille helmitöitä ja indigo värjäyksen jatkosta keskustelimme. Jonkin verran saivat kudonnaisetkin keskustelua aikaiseksi. Suuri päätös oli korjauttaa ovenvieruspuut, jotta saisimme jo keväällä luodun videonauhaloimen puihin ja hienot iltalaukut valmistukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *