Juurista vippelään

Taito lehti julkaisi 2017 numerossa 2 Juuret maillin ohjeet tyynyn päällisiksi. Siitä on jo kauan kun vedimme tuon loimen. Hitaasti se on kulkenut, vain harvat akat ovat siitä olleet kiinnostuneita. Viime viikolla otimme pois kutomuksiamme.

Tämä minun villalla kutoma on tuota Taito-lehden juuret mallia.

Sari alkoi sitten tehdä ihan omanlaistaan. Mitäköhän tuosta villasta oikein tulee?

Leena taisi oikein villiintyä, kun alkoi kutoa vippelää. Tässä läheltä otettu kuva ja alla kokonaisena. Tuokin olisi kiva nähdä valmiina.

Nyt sitten ihan toiseen asiaan. Minun oli mahdollista kuvata Eijan matto hänen kotonaan. Hyvältä näyttää ja koirakin tykkää.

Helmikuu on tullut…

Se oli marraskuu, kun niisin 1400 lointa hamekangasta varten. Minun oli tarkoitus kutoa kansallispuvun hame ja Erjan ja Sarin pitkä emännän asu.

Joulu- ja tammikuu siinä meni, mutta nyt on Keski-Karjalan kansallispukua varten niin hame- kuin liivikangaskin valmiina. Tuo oli iso urakka, 28 lankaa sentillä ja ohut loimilanka ei tahtonut reunoissa kestää.

Kun käyn seuraavan kerran Ukkolassa, niin otankin kuvan Erjan tulevasta pitkästä hameesta, hän kutoo raitoja, jollaisia ei varmasti ole ollut kenelläkään.

Muita kudonnaisia sitten. Kaimalla on menossa kolmivartista vippelää. Tuosta tulee todennäköisesti sohvatyyny.

Leveissä mattiopuissa on mielenkiintoinen loimi. Ihana tuollainen matto on levittää olohuomeen lattialle.

Uudelleen Sinisen talon myyjäisiin

Kiitos teille kaikille jotka kävitte ostamassa tuotteitamme Sinisen talon myyjäisissä. Saimme kokoon kolmen kuukauden vuokrarahat! Olemme siitä todella kiitollisia ja iloisia. Koska tavaroita jäi vielä myymättä, niin menemme samaan paikkaan, Sininen talo, Maaherrank.31 Mikkeli, lauantaina 8.12.2018  klo 10.00 -15.00.

Kuvan kaitaliinat viemme sinne, mattojakin on luvassa ja tietysti perinteiset käsityöarpajaisemme, jossa joka kolmas arpa voittaa.

 

Myyjäiset

Tänään pakkasimme kolme isohkoa pavilaatikollista erilaista käsityötämme. Tulemme myymään niitä kaupunkiin 10.11. ja 11.11. oman toimintamme tukemiseksi.

Sinisessä talossa, Maaherrank.31 Mikkeli, järjestetään eri käsityönharrastajien yhteiset myyjäiset, siispä sinne lauantaina klo 10.30 – 15.30 ja sunnuntaina 11.00 – 15.00.

Nyt on saatavana mattoja, liinoja, pyyhkeitä – erilaista kudonnaista, mutta myös lapasia, sukkia, pirtanauhoja, joulukoristeita, lumitähtiä….. ja vaikka mitä. Tule katsomaan!

Kangaspuiden päälle Jaana nosteli kuvaa varten joitakin myytävistä tuotteista.

Lumitähtiä on saatavana paljon, niistä voit rakentaa oman lumisateen ikkunaan  odotellessasi oikean lumen tuloa.