Vanhainkodinaulassa

Tänään  la 8.12 päydät notkuivat kaikenlaisten myyjäis tuotteiden painosta. Vielä niitä oli jäljellä illansuussakin kun muistin kuvia ottaa.

Ja vielä jäi huomisellekin (su 9.12). Tervetuloa Suonsaareen vanhainkodin aulaan joulumyyjäisiin.

Ihastjärvellä

Akat yllättivät Ihastjärven koulun käsityöillan väen runsaalla osaanotollaan.  Täytyy kiittää järjestäjiä mielenkiintoisesta illasta. Oli vaikka mitä esillä malleja, lankoja , kirjoja…   Ja senhän arvaa että juttua piisaa kun akat on paikalla ja käsitöistä on kyse. Saimme konkreettisesti hypistellä sekä materiaaleja että tuotteita. Varmaan monta uutta ideaa on jäänyt muhimaan mieliin odottamaan sopivaa toteuttamis ajankohtaa.                             Lisää vain samantapaista.

 

Suloista suvea

Kesä on tullut. Ukkolassa hiljenee, kun akat ovat lähteneet lataamaan akkujaan ja keräämään uusia ideoita tulevaa talvea varten.

Joskus kesälläkin avoimesta ikkunasta Suonsaaren piha-alueelle saattaa kuulua kangaspuiden louskutusta, kun joku akoista piipahtaa Ukkolassa.

 

 

 

Nyt minäkin lähden Juhannuksen viettoon, teen vastan, lämmitän saunan, otan viime talvena kudotut pellevaiset kylpylakanat käyttöön ja nautin kesästä. Nauttikaa tekin.

Hyvää kesää kaikille käsityön ystäville !

 

 

Isoäidinneliöt

Me olemme Ukkolassa virkanneet monien monien muiden suomalaisnaisten kanssa isoäidin neliöitä. Alku keväästä Ukkolaan ilmestyi aivan ihana pirteä lasten peitto…

sitten laatikkoon tuli syksyn väreillä tehty seuraava lasten peitto.

Himo taitaa kasvaa syödessä siis virkatessa ja tässä vaiheessa tilkut alkoivat viedä tekijöitään. Moni sanoi että kotonta oli jo kaikki nyssäkät käytetty ja piti lähteä lanka kauppaan…

Kun tekijöitä on useita tulevat esille eri henkilöiden värimieltymykset. Ja onhan se hyvä asia koska lankakartastot ja kauppojen hyllyt aivan pursuvat upean värisiä lankoja.

Syksyllä taas kokoontuessamme luulimme että nyt on kaikki peitot kasattu, niin taas oli Ukkolassa olevaan tilkkulaatikkoon ilmestynyt uusia paloja kesän aikana. Pari iltaa vielä piti tehdä ahkerasti töitä, että saimme viidennen (pienen) peiton vielä lähtemään Helsinkiin ennätystä tekemään muiden ympäri suomea tulevien peittojen kanssa.