Eilan pikkuryijyt ja villakirjonnat

Eila oli kutonut villapohjia niin ryijyihin kuin villakirjontaankin paksuun pellavaloimeemme, ja valmistanut ne pieniksi taidetekstiileiksi kotonaan. Hän toi ne maaliskuun kokoukseen näytille. Kuvasin ne uuden shaaliloimen päällä. Eila oli taideteoksensa nimennyt itse, joltakin kun nimi vielä puuttui, niin keksimme yhdessä. Olimme kaikki mykistyneitä ihastuksesta tämän taitajamme töiden edessä. En kommentoi niitä nyt mitenkään, vaan laitan kuvan alle vain tekstiilin nimen.

syksy.jpg

Syksy

tammmikuun-viimeinen-paiva.jpg

Tammikuun viimeinen päivä

kukkaketo.jpg

Kukkaketo

elamanlanka.jpg

Elämänlanka

ruusuja.jpg

Ruusuja ystävälle

rentunruusu11.jpg

Rentunruusu

kesakukkia1.jpg

Kesäkukkia

Tontun sukat ja tiedotusasioita

Muistutan luonnonmateriaalikurssista, joka on 16.11.2008 klo !4.00 Ukkolassa. Ukkola jo pursuaa erilaisia materiaalia: risuja, käpyjä, pahkoja, kiviä, sammalta, jäkälää… En minä kaikkea edes muista. Ohjaajana toimii Satu.

Jos ulkopuolisena ja Mikkelin lähistöllä asuvana olet kiinnostunut tulemaan mukaan, niin ota yhteys Satuun: satu@ukkolanakat.net

Mirjan joulusukissa on kippurakärjet, ihan niin kuin oikeitten tonnttujenkin sukissa. Kärjet on saatu aikaseksi varpaisiin neulotulla toisella kantapäällä. Ole hyvä ja ota vinkki omiin joulusukkiisi. Koristelu on sukkien valmistumisen jälkeen tehty villalangalla.

joulusukat.jpg

Sukat johdattelevat meidät pikkujouluumme, joka on 25.11.2008 klo 18.00 Lounaskahvila Kirsikassa Graanintie 5. Ennen pikkujoulua virttäydymme tunnelmaan tutustumalla porukalla  Kenkäveron jouluun, joten tavataan Kenkäverossa klo 17.00. Ilmoittautuminen 16.11. mennessä Ukkolassa olevaan listaan.

Toukokuun ensimmäinen keskiviikko

Kokoonnumme aina kuukauden ensimmäinen keskiviikko ja tänään se oli ihmeitä täynnä:

  • Helmikuume on nousemassa. Tartunta on saavuttanut ainakin puolet akoista. Helmien lisätilauksia oli jo tehty ja tehtiin taas. Kuvan helmet oli tuotu näytille.

helmet2.jpg

  • Huovat olivat saapuneet karstaamolta. Miten ihanaa onkaan kääriytyä tuohon valkean harmaaseen ruutuhuopaan. Noita loimia meillä on ollut kaksi.

huopa3.jpg

  • Mutta häkellyttävintä oli Eilan rekipeitto. Olimme kansalaisopiston aikana kutoneet rekipeiton pohjia ja Eila toi nyt näytille peittonsa, jonka hän oli suunnitellut yhdessä miniänsä kanssa ja itse kirjonut. Ehkä minäkin joskus saan omani kirjottua (huokaus).

rekipeitto4.jpg

rekipeittokeski4.jpg