Hyvän joulun toivotukset

Hei !

Olen vähän laiskan pulskea päivittämään tätä kudontapiirini blogia ja ketään kutojaporukastamme en ole saanut innostumaan asiasta. Tästä huolimatta meillä on ihan mukavasti seuraajia, tieto siitä tulee minulle aina kuukausittain. Nyt toivotan teille kaikille täällä pistäytyville

HYVÄÄ JOULUA JA KÄSITYÖRIKASTA UUTTA VUOTTA !

Laitan nyt teitä ilahduttamaan kaksi kuvaa. Ensimmäisessä on joulunpunainen pienen keinutuolin matto vippeläloimestamme. Se on saanut vaikutteteita Pohjois-Karjalan raanusta, josta löytyy jopa kansatieteellistä tutkimusietoa.

Toisessa kuvassa makramee-illassamme alkunsa saanut kaimani tekemä pöllö tujottaa sinua, sivuillamme käyvä ystävämme, selvästi uteliaana.

Terveisin

Leena Ukkolan Akoista

Ukkolan marraskuu

Mattoja, mattoja, mitäs muutakaan

Paula kutoi Hilkalle kauniin punaisen joulumaton

 

Ei tämä Railin mattokaan huonommaksi jää. Ovat muuten molemmat samasta loimesta.

 

Leenan palttina mattoa kuvatessaan kameran piti kurkistaa puiden väliin.

 

Juuret loimessa vasta ensimmäiset kudonnaiset tulossa. Tässä on kudottu kaksin kertaisella Pirtin ahtuvalangalla. Tätä kutoo blogin kirkoittaja Leena.

Myyjäiset pitäisi olla tulossa, mutta milloin ja missä, siinä meillä iso pulma. Ostettavaakin alkaa jo pikku hiljaa olla

Ainakin sieltä saa enkeleitä

 

ja kauniin virkatun korin.

Joulu saa…

Akkojen blogi on ollut useita viikkoja pois päältä. Kaikki joutuu meidän omasta töppäilystä, osaamattomuudesta ja pikkiriikkisen  myös webhotellin loivaliikkeisyydestä. Mutta nyt on kaikki hyvin.

Olemme syksyn aikana muuttaneet Suosaaren tyhjentyneen vanhainkotirakennuksen vintille. Urakka oli niin suuri, että vain vähän on saatu kudottua tänä syksynä. Mutta himmelikurssin pidimme Martoille ja myyjäiset olivat itsenäisyyspäivän jälkeisenä viikonloppuna. Kaikki meni oikein hyvin.

Akan juhlapolkua on kysytty. Se on vasta tukilla ja olisi sitä jo kudottukin, jos meillä olisi ollut 120 cm pituinen 30:n pirta. Sellaista on etsitty kissojen ja koirien kanssa, ja viimeisin päätös taitaa olla, että ostetaan uusi pirta. Teidän jotka tuota lointa odotatte, pitää vielä jaksaa odottaa tammikuulle. Lupaan heti laittaa kuvan ja juttua, kun on mitä kertoa.

himmeli2Tämän himmelikuvan laitan sinulle ystävä hyvä joulukortiksi. Se ei ole niitä malleja, joita Marttojen kanssa teimme, mutta ihan kätevä, koottu lasihelmistä ja oljesta. Tuon himmelin kanssa ei tule säilytysongelmia.

Oikein Hyvää ja Rauhallista joulua ja Onnellista Uutta Vuotta

Köyttä ja päivänpaistetta

Maaliskuun kuukausikokous pidettiin Moision sairaalan käsityötuvalla. Helinä meidät oli sinne kutsunut. Kahvin ja kokousasioiden jälkeen pääsimme oikeaan asiaan. Sari oli tuonut Ukkolasta matonkudetta ja käsityötuvalta saimme käyttöömme lovetut kiekot ja nopeasti alkoi käsi pyörittää kiekkoa ja punosta syntyi. Saimme ostaa noita kiekkoja ja aika moni taisi sellaisen mukanaan kotiinsa viedä. Pienet taisivat ihan loppua, mutta Helinä lupasi hankkia lisää, joten niitä voit sinäkin sieltä hakea, jos punoksen teko kiinnostaa.

kiekko

Kaisun päivänpaisteisesta peilikäs matosta olikin jo kuvia aikaisemmin, mutta tänään hän sai kaksi kutomaansa mattoa pois puista. Tuo yksinkertaisella sidoksella, palttina varsin kudottut mattot ovat niin viehättäviä, että laitan siitä kaksi kuvaa.

kaisunmatto2kaisunmatto3

Matto on kevyt. Se on meille yllätys, sillä kuvittelimme kuteiden menevän niin paljon toistensa lomaan, että matosta tulisi kuvikkaan paksuista. Hyvä näin, ne tulevat mökin uuteen aittaan ja siellä on hyvä puhdistaa matot  hupsauttamalla.  Loimi on 30 pirrassa.

Ukkolassa uusia kursseja: kahvipussikassi- ja knipsukurssi

Olemme saaneet luvan järjestää seuraavat kurssimme Suonsaaren vanhainkodin aulassa sillä vuokralla, että asukkaat saavat käydä katsomassa työskentelyämme. Tämä siitä syystä, että Ukkolassa  on niitä vuotavan eteisen katon ongelmia ja kurssille on tulossa henkilöitä joiden terveys ei sitä kestä.

Kahvipussikassikurssi 23.3. 2013 klo 9.00 –  n.14.00 Suonsaaren vanhainkodin aula, Mikkeli, toinen päivä sovitaan yhdessä. Vetäjänä Sari

Knipsu-kurssi  6.4. 2013 klo 9.00 – n.14. Vetäjinä Raili ja Satu

Toivomme nyt kaikkien niiden , jotka haluavat oppia tuon ruuduista koottavan kahvipussikassin huomaavan tämän ilmoituksen, teitähän täällä blogissa aina silloin tällöin vierailee.

Kahvipussikassin tekoon tarvitaan omat kahvipussit. Niistä saa aukaista vain pohjan ja kaikkien tulee olla samannäköisiä. Alkuun pääsee neijallä pussilla = ruutu,  20 pussia = koppa ja 72 pussia = kassi. Pieniä annos pusseja tarvitaan kaksinkertainen määrä, sillä yhdestä pussista saa vain yhden liuskan. Mukaan tarvitset myös sakset, ohuita grillitikkuja, pari pyykkipoikaa ja kuminauhalenksua. Jos et kuulu akkoihin, niin vielä 15 euroa kurssimaksuksi. Nyöriä ja nauhaa voit ostaa Ukkolasta edulliseen hintaan.

Knipsukurssille tarvitset tietysti omat knipsut erilaisista tölkeistä. Pienet pihdit ja päätyleikkurit olisivat avuksi, mutta eivät välttämättömät. Virkkauksen alkeet tulee osata ja virkkausta varten tarvitset tavallista tiukkakierteistä puuvillalankaa ja 3,5 mm koukun. Tämän yhden päivän kurssin maksu ulkopuolisilta on 10 euroa.

Kuva: Tuluspussi...

Ilmoittaudu kursseille tämän blogikirjoituksen kommentteihin tai laittamalla kurssien vetäjille sähköpostia. osoitteen teon ohjeen löydät ylhäältä vasemmalla. Vetäjiltä voi tietysti myös kysyä lisätietoa sähköpostilla, samoin kommenttien kautta.