Vuodenvaihde

Onnellista Uutta Vuotta kaikille ystävillemme!

myssyjaVuodenvaihteen juhliin iloinen kuva sytomyssyssyistä. Jaana on ottanut kuvan äitinsä Ritva Outisen neulomista sytomyssyistä. Etualla olevat siniset myssyt taas ovat akkojen omaa tuotantoa. Jaana kiikuttaa nämä myssyt Saimaan syöpäyhdistyksen toimistoon. Anu on vienyt jo toisen mokoman suoraan keskusairaalaan. Kiitos Ritva!

Hyvät akat, oletteko huomanneet?

Täytämme tammikuussa 10 vuotta. Huomasin tämän, kun selailin sivujamme oman blogini päivityksen takia. Kansalaisopisto lopetti opetuksen syksyllä 2003 ja reippaat Akat ryhtyivät heti toimeen. Miten se aika näin nopeasti rientää?

Terveisin Leena

Suuret kiitokset, lahjastamme iloittiin

Vein alkuviikosta Color Woolin lankakauppaan kerääntyneet ranteiden ja nilkkojen lämmittimet Moisioon, Mikkelin terveyskeskuksen saattohoito-osastolle. Niitä oli ennen kaikkea neulonut tuolla lankakaupan kahvilassa kokoontuva käsityöiltojen väki. Mutta  varmaan täällä nettisivuillamme on myös vieraillut jokunen Ukkolan ystävä, joka on vienyt neuleensa lankakauppaan. Lankakaupan Mia oli kerännyt lämmittimet neljään kenkälaatikkoon ja niissä oli yhteensä 35 erikokoista lämmitintä  niin naisten kuin miestenkin kokoa.

moisiossa

Tuolla osastolla henkilökunta osaa iloita tällaisesta lahjasta. Sen koi taas ihan yhtä voimakkaasti, kuin silloin kun vein sinne myssyjä. Näin myssylaatikon, ovat käytössä, sillä niitä oli selvästi pesty monta kertaa. Runsaiden kiitosten saattamana lähdin kotiin. Kuvassa osaston henkilökunta on avannut laatikoita liinavaatevarastossa.

Saimaan syöpäyhdistyksen toimipaikassa Mikkelissä ovat sytomyssyt lopussa. Erikoissairaanhoitaja Päivikki toivoo meidän niitä neulovan. Hän kertoo sairastuneiden olevan iloisia saadessaan myssyn lahjaksi. Mia ottaa myssyjä vastaan lankakaupassaan. Mistäs me saataisiin lisää neulojia? Yritetään jokainen puhua ystävämme mukaan näihin talkoisiin ja tehdään kesään mennessä iso kasa myssyjä. Päivikki sanoi minulle, että niitä ei voi tulla liikaa. Kun on hiuksensa sairauden takia menettänyt ja helle porottaaa, niin kaunis, iloinen myssy on mielyttävämpi päässä kuin peruukki.

Hei, tätäkin on vielä muutama päivä aikaa mainostaa:

 

Vakavaa asiaa

Päivikki Ruotsalainen Saimaan syöpäyhdistyksestä on kääntynyt puoleemme ja pyytänyt neulomaan Moision sairaalan yhteydessä olevan saattohoitoyksikön potilaiden käyttöön ranteiden ja nilkkojen lämmittimiä. Hän kirjoitti näin:

Vieläkö teette pipoja ja ranne/nilkka lämmittimiä? Tapasin saatto-osaston hoitajaa (Moisio). Hän kertoi että pipovarasto on riittävä, mutta ottaisivat mielellään noita ranne/nilkkojen lämmittimiä (lapasen ja sukan varsiosia).Minulla taas niitä on vielä, mutta pipoja vain muutama. Sairastuneet ovat todella kiitollisia näistä yllätyslahjoista!

 terveisin Päivikki

Ystävä hyvä, neulo näitä lämmittimiä ja sytomyssyjä kanssamme nyt joulun aikana. Keräämme niitä vielä koko tammikuun ja viemme ne sitten Moisioon.  Päivikki taas käy itse hakemassa myssyt lankakaupasta.

Olemme Mian kanssa sopineet, että hän ottaa vastaan näitä neuleita lankakaupassaan  MT Color Wool, Maaherrakatu 48, Mikkeli.

Mehän emme ole Ukkolan Akkojen ja Neljäkasin käsityöiltojen puitteissa ennen neuloneetkaan näitä ranteiden ja nilkkojen lämmittimiä. Ukkolassa päädyimme siihen, että ne voisi tehdä konepestävästä villalangasta ja itse päädyin ostamaan marketista Wool lankaa, täysvillaa joten lämmittää, ei kutita kun tehdään vauvan vaatteita ja voi pestä koneessa. Neuloin ostamastani langasta tuollaiset raidalliset rannekkeet siirtyvällä joustinneuleella. Niihin meni lankaa 32 gr. Aloittamissani keltaisissa on sitten vähän enemmän silmiä, 55  ja neule on valepalmikkoa.Vähän ovat hempeitä värejä, joten pitää mennä vielä kauppaan ja etsiä  miehisempää lankaa.

lammitin

Kun tätä kirjoitusta varten kysyin Päivikiltä tarkennusta millaisia lämmittimien tulisi olla, niin hän vastasi:

Osaston eräs hoitaja kertoi, että pesevät niitä pipoja ja ranteen lämmittimiä eli konepesun kestävät langat (puuvilla,villa…) ovat erittäin toivottuja. Ranteisiin ja nilkkoihin sopivia ”pötköjä” menee miehille ja naisille eli voivat eri kokoisia. Tehkää ihan helppoja ellei sitten monimutkaisempien mallien teko ole kiinnostavampaa. Raitaiset ovat kivoja.

Pipot tosiaan vähissä ja niissäkin saa olla väriä. Sellaisia kuin aiemminkin lahjoititte. Tiheällä virkkuulla, ettei rei ´istä tunge kasvava hiussänki.

Kiitollisin mielin teitä ajattelen!

Lämpöistä Joulua jokaisen mieleen ja onnellista tulevaa vuotta 2013!

Päivikki

 

 

Etelä-Savon sytomyssykampanja on päättynyt

Tänään on viety Mikkelin keskussairaalaan !62 myssyä. Kaikkiaan Mikkelin seudulla valmistui 292 myssyä. Tällä hetkellä myssyjä on ihan riittävästi keskussairaalassa ja Saimaan syöpäyhdistyksen Mikkelin neuvonpisteessä, juttelin asiasta syöpäsairaiden hoitajan Tytti Tiusasen kanssa. Mutta vielä on lisääkin tulossa, sillä Korunapin kautta saatua lahjoituslankaa ei ole kaikkea saatu tehdyksi. Jos teet  myssyjä  kesän aikana, niin vie Korunppiin, Savilahdenk. 5-7, Mikkeli.  Siellä muuten on jo uusi pussi alkanut täyttyä, sillä kun palasin kotiin tuolta myssyjen vientireissulta, niin sähköpostissa odotti viesti, että Mll:n kylämummi oli toimittanut liikkeeseen kolme myssyä pian käyntini jälkeen.

Nyt sitten tämän päivän myssykuvauksiin.

korunapista.jpg

Korunapista hain ihan ensimmäiseksi 43 myssyä. Oikeassa laidassa on Ukkolan Sarin neulomia myssyjä, jossa on tämän päivän nuorten suosima roikkuva malli. Nuorten muoti usein siirtyy aikuisille, joten ei olisi ihme jos nuo myssyt vähitellen tulisivat sytomyssyinäkin olemaan hyvin suosittuja. Sari on tehnyt kaikkiaan lähes kolmekymmentä myssyä. Mll:n kylämummien tekemiä myssyjä on joukossa, tunnistan, kun itse toimitin niitä Korunappiin ja Otavan ladyen ja kylämummien saaman lahjoituslangan heleät  värit erottuvat selvästi joukosta, ja niitä myssyjähän on vielä tulossa. Sitten on vielä monta myssyä, joiden tekijästä en tiedä mitään. Kiitos teille kaikille!

sentraalista.jpg

Mikkelin Setlementin Sentraalin käsityökahvilan väki kannatti haastaa  tekemään kansamme myssyjä, sillä sieltä ovat tulleet nämä myssyt, kauniin kortin kera. Kiitos teille.

ullan.jpg

Neljäkasin käsityökahvilan Ulla tekee taidokkaita myssyjä, jotka heti erottuvat muiden joukosta. Nämä löytyivät viimeiseksi tulleiden joukosta. Ullan myssyjen kokonaismäärä nousee yli kahden kymmenen myssyn. Myös Eeva ja Paula käsityökahvilasta ovat tehneet ainakin yhteen laskien  kolmekymmentä myssyä. Ehdottomasti eniten myssyjä teki Color Woolin lankakaupan Mia, hänen tavoitteensa oli 50 myssyä ja se täyttyi. Seron ilmoittaa bloginsa sivupalkissa tehneen 45 myssyä. Suuret kiitokset teille myssytehdasta pitäneille.

viimeiset.jpg

laatikollinen.jpg

laatikonreunoilla.jpg

laatikko.jpg

Tässä sitten kuvia tänään viedyistä myssyistä . Kaikkia en ottanut laatikoista pois, kun olivat niin hyvin pakattuja, ja jotkut ovat saattaneet tulla jo toiseen kertaan kuvatuksi. En nyt oikein pysynyt asian tasalla.

sairaalankaappi.jpg

Viimeisenä tylsä kuva keskussairaalan komerosta, missä myssyt nyt ovat neljässä kahvilaatikossa ja yhdessä muovipussissa. Olihan siellä sairaalan käytävällä toki pöytä täynnä aikaisemmin vietyjä myssyjä, mistä potilaat saavat  valita itselleen sopivimman, ja syöpäsairaiden hoitaja lupasi viedä myssyjä myös gynegologiselle osastolle.

Mia kertoi, miten mukavalta oli tuntunut, kun hänelle ihan tuntemattomat henkilöt olivat toukokuun viimeisinä päivinä tuoneet lankakauppaan myssyjä.  Kiitos teille kaikille!

Ukkolan Leena