Kahvipusseista laukuksi

Nyt keväällä opettelemme tekemään juhlamokkapusseista upeita kultakukkaisia laukkuja. Jos sinua kiinnostaa niin ehdit hyvin  mukaan. Seuraavan kerran teemme niitä 17.4  ja todennäköisesti vietämme kassien merkeissä lauantain 5.5.

Kassit eivät ole meidän suunnittelemia ja lisään tähän suunnittelijan nimen, jos sen saan jostakin. Sari oppi tekemään näitä kasseja Taito Itä-Suomen kurssilla ja nyt hän siirtää tekemisen salat meille muille. Kursseillemme otamme aina ulkopuolisia, joten ota yhteyttä näiden sivujen kautta tai sitten suoraan Sariin.

Isoon kassiin tarvitaan 72 kahvipussia, joita ei saa aukaista kuin päistään ja ne leikataan tarkasti yllä olevan kuvan mukaisesti, jos haluaa kassiin kultaisen kukkasen. Pieni kassi on tehty pikku pusseista. Ja taitavahan sommittelee toisenlaisen kuvion toisen kahvimerkin pusseista, kunhan ensin oppii leikkaamaan ja taittelemaan suikaleet oikein. Kasaamisessa tarvitaan apuna puutikkuja.

Ukkolan sotkuihin joku oli tuonut kimpun pajunkissoja ja niiden myötä toivotan kaikille ystävillemme

Hyvää Pääsiäistä!

 

7 vastausta artikkeliin “Kahvipusseista laukuksi

  1. Olen kiinnostunut kahvipussikassikurssista. Kahvipusseja olen kerännyt jo pitkään mutta en ole osannut tehdä niistä mitään.

  2. voi kun haluaisin oppia tekemään juhlamokkakukan! voisiko siihen saada ohjetta?

    1. Me emme pysty antamaan varsinaisia ohjeita kassin tekoon, kun kassi on juvalaisen Heikin kehittelemä, mutta kun kukkaa on Juvalla tehty kansalaisopistossa ensiksi alusiksi, niin laitan nyt tähän hieman selvennystä sen teosta. Kahvipussi aukaistaan pohjasta ja leikataan kahteen kappaleeseen, leikkuukohdat näkyvät kuvistamme- Nämä taas taitellaan kolmikertaisiksi liuskoiksi, niin että liuskoja mahtuu neljä kahvipussin leveyteen (15,5 cm). Neljä liuskaa tulee mahdollisimman yksivärisenä kahvipussin yläosasta ja neljä kultaisen kupin kohdalta. Ala sommitella kuviota kukan kohdalta, niin että kahvikuppien pohjat tulevat pareittain vastakkain. Reunoille sitten nuo yksiväriset liuskat. Liuskat sitoutuvat kaksinkertaisena palttinana ja varrastikut pitävät liuskoja paikoillaan, silloin kun ne tulevat reunaan toisen suuntaisen reunaliuskan keskeltä. Onhan siinä tietysti pienä jippoja ja harmillisia kohtia kunnes neliöiden tekeminen alkaa sujua, mutta työ tekijäänsä neuvoo, sinnikkyyttä vain. Katso Sarin ja minun blogeista lisää kuvia. Blogeihin pääset tuolta yläpalkista.

  3. Hei! Asun Norjassa ja olisin mielelläni ostanut kymmenisen laukkua joululahjaksi. Miten saisin teihin puhelimitse yhteyden? Jos lähettäisitte jonkun kännykkänumeron, niin olisin mielelläni soittanut. Ystävällisin terveisin Anne Mari Rahkonen Berg puh. +47 9244 9388

    1. Kommenttistasi on annettu tieto Sarille. Hänelle voit laittaa myös sähköpostia. Ohje on tuossa tervetuloa laatikossa.
      Terveisin Leena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *