Akanjuhlapolku ja saippukurssi

Elokuu on tullut, joten eiköhän tässä siirrytä sisätiloihin ja aletaan louskuttaa kangaspuita, kun vielä sääkin on menossa kylmempään suuntaan. Tässä uusi mato-ohjeemme: Akan juhlapolku.

Mehän noin vuosi sitten laitoimme mielestämme muurahaisenpolkuloimen, mutta se ei vastannutkaan ihan sitä mitä haimme, joten nimesimme loimemme Akanpoluksi, jonka ohjeenkin julkaisimme, kun sitä pyydettiin. Saimme sitten sinnikkään lukijan, joka pyysi meiltä ohjetta neidonpolkuun ja lähetti vanhasta matosta valokuvankin. Nyt Laura on piirtänyt tuon valokuvan pohjalta ohjeen, mutta eihän se nyt ihan varmaa ole, että tuon mukaan kutoen tulee täsmälleen samanlaista mattoa kuin kuvassa ja niinpä Laura antoi tälle matolle nimeksi Akanjuhlapolku. Syksyn mittaan ohjeen mukainen loimi vedetään Ukkolaan, joten palataan asiaan. Ohje on myös vapaasti käytettävissä, mutta jos sen mukaan maton teet, niin laita meille tieto tämän artikkelin kommentteihin. Alkuperäistä kuvaa emme voi julkaista, koska se ei ole meidän.

Ukkolassa aloitamme syksyn tekemällä saippuaa erilaisista rasvoista ja lipeästä. Ensimmäinen saippuantekoilta on 21.8.2012 klo 17.00 Ukkolassa ja niitä jatketaan tarpeen mukaan. Jos ulkopuolisena haluat mukaan, niin ota yhteys minuun (Leena). Kursseillemme pääsee 10 eurolla.

Muistutukseksi vielä, että viimeinen kahvipussikassin kurssikerta on lauantaina 25.8  n. klo 12.00 Ukkolassa. Jos sinulla on tästä asiasta kysyttävää, niin ota yhteys Sariin.

3 vastausta artikkeliin “Akanjuhlapolku ja saippukurssi

  1. Hei! Kysyisin mikä teillä on tiheys tuossa akan juhlapolussa?Kivan näköistä mattoa,ajattelin kutoa.Samaten kysyisin peilikkään niisintää,sekä tiheyttä.

    Kiitos jo etukäteen Ter:Marja-Liisa Touru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *