Ukkolassa uusia kursseja: kahvipussikassi- ja knipsukurssi

Olemme saaneet luvan järjestää seuraavat kurssimme Suonsaaren vanhainkodin aulassa sillä vuokralla, että asukkaat saavat käydä katsomassa työskentelyämme. Tämä siitä syystä, että Ukkolassa  on niitä vuotavan eteisen katon ongelmia ja kurssille on tulossa henkilöitä joiden terveys ei sitä kestä.

Kahvipussikassikurssi 23.3. 2013 klo 9.00 –  n.14.00 Suonsaaren vanhainkodin aula, Mikkeli, toinen päivä sovitaan yhdessä. Vetäjänä Sari

Knipsu-kurssi  6.4. 2013 klo 9.00 – n.14. Vetäjinä Raili ja Satu

Toivomme nyt kaikkien niiden , jotka haluavat oppia tuon ruuduista koottavan kahvipussikassin huomaavan tämän ilmoituksen, teitähän täällä blogissa aina silloin tällöin vierailee.

Kahvipussikassin tekoon tarvitaan omat kahvipussit. Niistä saa aukaista vain pohjan ja kaikkien tulee olla samannäköisiä. Alkuun pääsee neijallä pussilla = ruutu,  20 pussia = koppa ja 72 pussia = kassi. Pieniä annos pusseja tarvitaan kaksinkertainen määrä, sillä yhdestä pussista saa vain yhden liuskan. Mukaan tarvitset myös sakset, ohuita grillitikkuja, pari pyykkipoikaa ja kuminauhalenksua. Jos et kuulu akkoihin, niin vielä 15 euroa kurssimaksuksi. Nyöriä ja nauhaa voit ostaa Ukkolasta edulliseen hintaan.

Knipsukurssille tarvitset tietysti omat knipsut erilaisista tölkeistä. Pienet pihdit ja päätyleikkurit olisivat avuksi, mutta eivät välttämättömät. Virkkauksen alkeet tulee osata ja virkkausta varten tarvitset tavallista tiukkakierteistä puuvillalankaa ja 3,5 mm koukun. Tämän yhden päivän kurssin maksu ulkopuolisilta on 10 euroa.

Kuva: Tuluspussi...

Ilmoittaudu kursseille tämän blogikirjoituksen kommentteihin tai laittamalla kurssien vetäjille sähköpostia. osoitteen teon ohjeen löydät ylhäältä vasemmalla. Vetäjiltä voi tietysti myös kysyä lisätietoa sähköpostilla, samoin kommenttien kautta.

 

Yksi vastaus artikkeliin “Ukkolassa uusia kursseja: kahvipussikassi- ja knipsukurssi

 1. En tiedä kuinka tämä yhteydenotto toimii vai toimiiko ollenkaan. Räsymattojen valmistajia etsin mutta jostakin syystä löytyy mitä uskomattomia käsityöideoita.

  Voin kertoa, että olen jopa käynyt siellä Suonsaaren vanhainkodilla vuosia vuosia sitten.

  Tavoittaaneeko tämä sellaisen henkilön jolta saisin teko-ohjeet kahvipussien kukkakassien tekoon. En ole koskaan tehnyt mitään kahvipusseista mutta nyt jo työelämän jättäneenä voisin opetella sitäkin taitoa.

  Maksan malleista kyllä kun vaan saan yhteystiedot, voin lähettää rahan myös kirjeenä.

  Innokkaita käsityöiltoja teille kaikille!

  Toivottaa

  Eeva-Liisa Hölttä Laukaasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *