Juurista vippelään

Taito lehti julkaisi 2017 numerossa 2 Juuret maillin ohjeet tyynyn päällisiksi. Siitä on jo kauan kun vedimme tuon loimen. Hitaasti se on kulkenut, vain harvat akat ovat siitä olleet kiinnostuneita. Viime viikolla otimme pois kutomuksiamme.

Tämä minun villalla kutoma on tuota Taito-lehden juuret mallia.

Sari alkoi sitten tehdä ihan omanlaistaan. Mitäköhän tuosta villasta oikein tulee?

Leena taisi oikein villiintyä, kun alkoi kutoa vippelää. Tässä läheltä otettu kuva ja alla kokonaisena. Tuokin olisi kiva nähdä valmiina.

Nyt sitten ihan toiseen asiaan. Minun oli mahdollista kuvata Eijan matto hänen kotonaan. Hyvältä näyttää ja koirakin tykkää.

4 vastausta artikkeliin “Juurista vippelään

    1. Do you know of other instructions for weaving vippelään (besides that issue of Taito) particularly Karjalan vippelään? I’m trying to weave one my mother had, and searches for info on it led me to your website but I’m having a difficult time finding any other information elsewhere.

  1. We put the instruction of Taito magazine for pillows and only later did we realize that it is a simple vippelä textile, which is also a Karelian raanu (rag). We have no other instructions. I myself am trying to find a guide to the bombed patterns of the monochromatic area of the Karelian raanu (rag), I have not yet found it. With the keywords vippelä and Karjalan Raanu you can find a lot of pictures. See also the picture I put up today of the rocking chair textile coming from the North Karelian raanu – Pohjois-Karjalan raanu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *