Syksyisiä vaatetuskankaita

Pitkällä ollaan jo, marraskuun puolivälissä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, joten tässä syksyn kudonaisia.

Pari vuotta sitten vedimme Keskikarjalan kansallispukua varten leveän parkumiloimen. Loppu loimi jäi roikkumaan pitkään puihin, mutta nyt se on saatu kudottua.

Ensiksi tähän valepomsi(parkumi)loimeen kudottiin railakas raitahamekangas. Siinä on käytetty vuosia sitten Taito Itä-Suomen varastoista tähteeksi jääneitä kampavillaisia kansallispukukuteita riemastuttavan sekaisesti.

Seuraavaksi loimeen kudottiin yksiväristä kangasta takkia varten.

Vielä lointa riitti kolmanteen kankaaseen. Siinä on kudottu kutojan yllätyksenä saamilla raanulangoilla voimakkaita raitoja. Nyt ei vielä ole varmaa, mitä tuosta kankaasta tulee, ehkä puusohvan patjan päällinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.