Haluatko kutoa mattoa vai haaveiletko pehmeästä villahuovasta?

Jos vastaat kysymykseen myönteisesti ja asut Mikkelissä, niin tule meille kutomaan. Meillä on kudontatupa Suonsaaren vanhainkodin keltaisen rakennuksen vintillä. Nimemme Ukkola tulee siitä, että aikaisemmin kudoimme samassa pihapiirissä Ukkola-nimisessä rakennuksessa. Nyt tuo vanha puutalo on jätetty lopullisesti ränsistymään.

Jos et osaa kutoa, niin autamme sinua. Meistä joku tulee kaveriksesi kudontatuvalle neuvomaan niin kauan kuin apua tarvitset. Vierailevalta kutojalta otamme korvauksesksi loimen hinnan kaksinkertaisena, mutta olet tervetullut porukkaamme myös pysyvästi. Keräämme toisiltamme yhteisesti kaupungille maksettavan vuokrarahan ja sitten vielä 50 €, jonka olemme kaikki maksaneet aloittaessamme kutomisen Ukkolassa.

Yhteyden meihin saat sähköpostilla. Tuolta yläpalkista löytyy ohje kohdasta Yhteys akkoihin.

Nyt laitan tähän kuvia siitä, mitä teimme tänä tammikuisena päivänä 2021 Ukkolassa.

Jaana aloitti tänään kutomaan keittiönsä lattialle muurahaisen polku mattoa.
Kaimani puolestaan kutoo toiseen mustaan loimeen paksua trikoo mattoa. Tuohon loimeen voi myös kutoa ihan tavallista palttinamattoa
Näistä kahdesta muhkeasta letistä tulee uusi villahuopa loimenmme. Satu kertoi että loimi siirtyy vaaleasta tummaan. Langat ovat tietysti Pirtin kehräämöltä.

Minä kudoin vielä vohvelipyyheloimen loppua, mutta nyt en onnistunut siirtämään kuvaa siitä.

Pidetään yhteyttä! Terveisin

Leena Ukkolasta

.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.