Kuultokudoksen hurmaa

Tänään on kuukauden ensimmäinen keskiviikko ja Ukkolassapa tietysti kokous. Kokousasioita oli oikeastaan aika vähän, lankatilauksista päätettiin, vähän keskusteltiin loimien kulusta ja täällä blogissamme pidettävästä äänestyksestä. Valitsimme äänestykseen vanhoilta kotisivuiltamme kuvat. Äänestyshän tulee huhtikuun alussa.

Eila sai kokouksen yhteydessä kuultokudoksensa valmiiksi ja tässä ne nyt ovat kuvatuna aivan tuoreeltaan Ukkolan eteisessä.

kokojoutsen.jpg

Tämä joutsen oli jo alullaan edellisessä kirjoituksessa.

joutsen.jpg

En voinut olla laittamatta myös lähikuvaa joutsenesta.

kokokukka.jpg

Toiseen kuultokuvaan Eila teki kukkasia.

kukka.jpg

Molemmat kuultokuvat ovat Eilan itsensä suunnittelemat.

Pohja on kudottu palttinaan ja kuviossa on sidoksena ripsi. Loimi on aivinapellavaa, samoin pohjakude, kuviossa taas on paksumpaa rohdinpellavaa. En muistanut ottaa lankojen tex-numeroita, jos ne sinua kiinnostavat, niin kysy kommenteissa.

4 vastausta artikkeliin “Kuultokudoksen hurmaa

 1. Voi miten kaunis ja herkkä kuultokudos kuvio! Kuultokudos on ollutkin pitkään paitsiossa,mutta siitä saisi upeita paneeliverhoja, täytyypä pistää harkintaan. Hienoja olivat myös pienoisryijyt! Iloisin terv.Tuija Äänekokselta

 2. Hei Tuija
  Kiitos käynnistä.
  Olet jäänyt nyt ilman vastausta, kun meillä on ollut uusien kommentoijien etukäteishyväksyminen päällä, kun joulun aikaan tuli niin paljon spammiä ja ohjelmamme on pettänyt sähköpostinlaitossa.

 3. Mallit on todella kauniita. Olisin kysynyt pellavalankojen paksuutta ja kudotaanko kuultokudos nurjapuoli pääläpäin kankaspuissa.

 4. Hei Eila
  Sinäpäs nyt kyselet vaikeita. Loimi meillä on hyvin ohutta, oisko 16 tai sitten 8. Nyt en pysty sanomaan tarkkaa numeroa. Kuvio kude oli nelosta tai todennäköisesti vieläkin paksumpaa. vaihteli eri kutojilla. Yritän selvittää nuo asiat ja vastata vaikka sähköpostilla, mutta nyt en ole menossa Ukkolaan viikkoon, joten joudut odottamaan tarkkaa tietoa.
  Minä kudoin niin että oikea puoli oli päällä päin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *