Matkakuume nousee

Vielä seitsemän yötä ja sitten lähdemme Kihnuun. Tuo saari on käsityöperinteestään niin kuuluisa, ettei ihme että siinä akkojen vatsanpohjia jo kutittaa ja matkakuume alkaa nousta.

langatkeralla.jpg

Sukkalankojahan  värjäsimme porukalla kesäkuussa ja nyt ne ovat värjättyjen lankojen osalta kerittykin. Kukin kutoja saa vyyhdin valkeaa Pirtin kehräämön kampalankaa 110 tex x2 ja 25 gr luonnonmustaa ja vielä kolme pientä 25 gramman kerää itse valitsemiaan värjättyjä lankoja. Sukat sitten kudotaan 1,5 puikoilla, joita mikkeliläinen neuleliikkeen pitäjä meille ystävällisesti on tilannut. Nuorimmalle ja vanhimmalle matkalaisellemme (ikäero 67 vuotta) olemme toki varanneet hieman paksumpaa lankaa 90 tex x3, ja siitä sukat kudotaan 2 puikoilla.

Toinen opiskeluasiammehan on punotut nauhat, sellaiset millä kihnulaiset kiinnävät sukkansa.

punontlangat.jpg

Nauhoja varten olemme värjänneet paksua kolmesäikeistä kampalankaa.  Näin sukat ja kiinnitysnauhat somasti sointuvat yhteen. Vihjeen tähän saimme Helsingistä samalle matkalle lähtevältä Viron käsityömatkojen konkarilta, joka pyysi värjäämään itselleen ja parille ystävälleen  myös   molemmat langat. Yksinkertainen ohje nauhoista löytyy täältä.

Raportti Kihnun matkasta tulee varmasti tänne sivuillemme, joten tavataan kahden viikon kuluttua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *