Syksy toi kutojat Ukkolaan

Kesä on ollut aika hiljaista Ukkolassa, mutta syksyllä kaikki ovat piristyneet ja tänäänkin Ukkolan ovi kävi monta kertaa.

pyyhe.jpg

Paula kutoi toimikaspyyheloimen loppua, jotta saamme taas vedettyä uuden. Kuinkahan mones lienee? Noista kapeista suikaleista tulee selänpesimiä, joihin tulee värillisellä palttinalla kudottut päärmeet reunoihin.

eevanmatto.jpg

Eeva taas sinitteli kuvikasmaton kanssa, mihin hän oli sommitellut mielenkiintoisia tummia raitoja.

villamatto.jpg

Eila oli alkuillasta kutomassa villamattoa. Kyllä tuo kuuden niisivarren ruusukas mahdollistaa upeita pintoja! Sellainen löytyy myös täältä.

ruutuhuopa.jpg

Leena puuhasteli ruutushaalin kanssa. Taisi tulla liian pitkä langanjuoksu.

kuultokudos.jpg

Marja oli tuonut kuultokudosmalleja tutkittavaksemme.

helmikudos.jpg

Eeva ja Mirja palauttelivat mieliinsä myös helmikudontaa. Mirja jopa veti loimen muovilaatikkoon. Harmi että hän oli ennättänyt viedä sen pois, ennen kuin ryhdyttiin tilanteita kuvaamaan.

4 vastausta artikkeliin “Syksy toi kutojat Ukkolaan

  1. Olipas teillä upea ruusukasvillamatto ja hupsheijaa linkki meidän mattoomme!Olen vähän ihmetellytkin miten paljon meillä on viimeaikoina ollut lukioita blogissa, mutta tuo teidän linkkinne selittää osan. Mukavaahan se on ja monipuolistaa palvelua.Minunkin täytyy varmaan opetella tekemään linkkejä! Puuhakasta syksyä sinne Ukkolaan!

  2. Hei Leena!
    Tuo teidän selänpesinloimi on kiinnostava, mikä materiaali loimessa, sidos ja leveys siinä on? Löytyykö ohje jostakin, voisin laittaa sen puihin niin saisimme mukavia joululahjaideoita. Terkuin Tuija

  3. Hei sinne Äkin kankureille ja Tuijalle erityisesti

    Selänpesin on tosi mukava käytössäkin, ja tuosta käytetystä nyt katson, että loimi on juuttia, sitä rullalla saatavaa ohuempaa ja kudekin on minulla ollut paksumpaa tervattua juuttia. Sidos vohvelia. Ohje on muistaakseni Taito lehdessä. Pyrin selvittämään missä numerossa mahdollisimman pian ja laitan tiedon tänne ja sinulle myös suoraan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.