Kuvia näyttelystämme vanhainkodilla ja myyjäisistä

Nyt on sitten kolmipäiväinen näyttelymme Suonsaaren vanhainkodin ala-aulassa ja samanaikaiset myyjäiset Ukkolassa ohi. Olemme väsyneitä, mutta onnellisia, kun kaikki meni hienosti.

Laitan ensin kuvaryppäitä  näyttelystämme ja loppuun kuvia myyjäistuotteistamme.

Lauantaina oli vanhainkodilla omaisten päivä ja silloin omaiset toivat vanhainkodin asukkaita näyttelyymme.  Raija oli kehräämässä koko päivän ja se kiinnosti asukkaita, sillä heidän lapsuudessaanhan langat kehrättiin kotona ja moni kertoi osaavansa tuon taidon ja sen kuinka hänen tehtävänsä oli ollut karstata lepereitä. Tämän päivän pystyrukia ei oikein hyväksytty, mutta onneksi pöydälle oli nostettu kaunis vanha perinnerukki.

Toinen mielenkiintoinen asia oli Jaanan tuoma isomummonmummon veralle 1900-luvun alussa villakirjonnalla tekemä pöytäliina. Jaana on aina ihmetellyt sitä, oliko liina jäänyt kesken, kun sitä ei ole alareunasta huoliteltu. Vastaus siihenkin tuli monen suusta. Mitään huolittelua tällaisissa liinoissa ei ole käytetty, joissakin korkeintaan pykäpistot . Ei verka lähde rispaamaan ja liina laskeutuu myös näin kauniimmin. Minulle myös kerrottiin, että liinan päällä juotiin kahvia, mutta sen suojaksi  pantiin suuri kotona kudottu pellavainen servetti.

Kerttu taas oli tuonut ketjuvirkkauksella kirjotun liinan, jonka tekniikasta yksi  vieraistamme innostui kertomaan paljon. Noitten vanhojen tekstiilien mukaan ottaminen näyttelyyn oli Satulta hyvin oivallettu ajatus.

Myös meidän tekeleemme kiinnostivat, etenkin matot ja shaalit. Niitä vaan on esitelty blogeissamme niin paljon, että jätän ne nyt tähän ilman selostusta. Kuvat pystyy suurentamaan ja ainahan voi kysyä tarkennusta kommenteissa tai sähköpostilla. Viimeisinä kuvina oli asiakkaidemme korttipaja ja Jaanan tuunaama ihana vieraskirjamme.

Nyt vielä  kuvia myyjäisistä. Nämä kuvien tavarat ovat vielä kaikki saatavissa ja paljon muutakin. Aina kun Ukkolasta loistaa valo, sinne voi tulla katsomaan mitä siellä on ja kyllä niitä voi näiden sivujenkin kautta tiedustella.

Meistä muutamat ovat erittäin ahkeria tekemään omaan myyntiin tuotteita, toiset taas keskittyvät talkootyöhön Ukkolan hyväksi. Hyvä näin, sillä arpajaisilla ja Ukkolan yhteisten tuotteiden myynnillä saimme taas peitetyksi muutaman kuukauden vuokran ja uusiin tarvikehankintoihinkin jäi  rahaa.

Kiitos kaikille, niin asiakkaille kuin omalle väelle ja hyvää joulun odotusta.

Leena

2 vastausta artikkeliin “Kuvia näyttelystämme vanhainkodilla ja myyjäisistä

  1. Oli varmaan kiinnostavaa kuulla noista vanhoista tekniikoista. Eli hyvä oivallus viedä perinteisiä käsitöitä näytille.

  2. Onpa siellä ollut taas paljon kaunista katseltavaa! 🙂 On ahkerat kädet olleet työn touhussa koko syksyn.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *