kahvipussikassit

KYLLÄ, olen aivan hurahtanut kahvipusseihin ja niistä tehtäviin kasseihin. Homma alkoi viime talvena kurssilla, jossa itse opettelin homman alkeet. Ensimmäinen pala oli hiukan hankala, mutta onhan noita nyt tullut tehtyä useampi laukku. Sitä mukaan kun ennättää tehdä, joko myyn laukun tai se menee lahjaksi.

Juhlamokalla on helpoin aloitella, kun se on melko selkeä kuvioltaan (niin minäkin tein). Sitten kokeilin annospusseja, joista tuli aivan ihana käsilaukku (jatkuvassa käytössä). Välillä tein muutaman kipon tarvikkeille. Jos ei jaksa tai ei ole tarpeeksi pusseja kassia varten niin kipoista voi aloittaa. Ja se on myös hyvä konsti opetella tekniikka. Meillä on vielä syksyllä yksi kurssi Ukkolassa… mukaan mahtuu vielä. (25.8.2012)

Persidenttikahvipussi on hieman haastavampi tehdä, kun siinä pussissa on kaksi kerrosta. Leikkelyä, taittelua, punomista ja lopuksi kasaus sekä sangat. Sama kaava joka kassissa. Sitten kun hallitsee tekniikan on kiva ruveta suunnittle- maan itse erilaisia kuvioita paloihin (Ukkolan pääsivulla on muutamia nähtävänä).

Kassit ovat aivan ihania kauppakasseina. Kesällä käy kylmäkassista, folio eristää, ja varsinkin jos laittaa muutaman kylmäkallen mukaan. Vahva…voi kantaa isommankin perheen maitopurkit kotiin. Kiva kuvio…

Tämäkin kassi lähti just maailmalle, joten uutta tekemään ja pusseja keräilemään. Valitettavasti keräily on hieman hankalaa, kun en itse juo kahvia. Ja varsinkin kun haluaisin eri merkkejä …