Välipatja

Mullon aina kuuma, jopa nukkuessa. En suoranaisesti hikoile, mutta ei paljoa muutakaan. Eräs tuttava puhui keväällä kutoneensa löysän maton ja laittaneensa sen petauspatjan ja lakanan väliin. Asiaa hieman hauduteltuani rupesin kyselemään asiasta ja kuulin että tällaisia ”välipatjoja” käytettiin ennen varsinkin olkipatjojen päällä.

Menihän siinä hieman aikaa että puut vapautui ja vielä piti kutoakin. Kutominen olikin sitten joutuisaa puuhaahan, kun n. 1,5 cm:n revityllä kuteella (vanhaa puuvilla lakanaa), kolmella sukkulalla (tuli hyvät reunat) ja suht löysää, jotta välipatjasta ei tule kova.

Mulla meni 3 pussilakanaa kun kudoin 120*200 sänkyyn välipatjan. Loimena poppanalle käypä loimilanka. Kutistumisia laskin n.12% joka suuntaan.

Nyt muutaman yön patjalla nukkuneena… VOIN SUOSITELLA muillekin tekokuituisen petarin käyttäjille (vaikka pinta onkin puuvillaa). On ihanan viileä.

Mattoja

Tässä esimakua minun tämän syksynä kutomista matoista. Vielä toinen mokoma on jo tehtynä, mutta tähän ei mahdu enempää kuvia ja osa on vielä puissa (mm. violetti, vaaleanpunainen).

Kaikki mitkä ennätän tehdä ovat kuitenkin Ukkolan Akkojen myyntinäyttelyssä myynnissä itsenäisyyspäivän tienoolla.

Matot ovat kooltaan n.78/100cm lev. ja pituudet vaihtelevat 1,5m…3m. Kuteena trikoota, LP-lankaa ja pellavaa. Osa on yksittäisiä ja toisia on parittain.