Välipatja

Mullon aina kuuma, jopa nukkuessa. En suoranaisesti hikoile, mutta ei paljoa muutakaan. Eräs tuttava puhui keväällä kutoneensa löysän maton ja laittaneensa sen petauspatjan ja lakanan väliin. Asiaa hieman hauduteltuani rupesin kyselemään asiasta ja kuulin että tällaisia ”välipatjoja” käytettiin ennen varsinkin olkipatjojen päällä.

Menihän siinä hieman aikaa että puut vapautui ja vielä piti kutoakin. Kutominen olikin sitten joutuisaa puuhaahan, kun n. 1,5 cm:n revityllä kuteella (vanhaa puuvilla lakanaa), kolmella sukkulalla (tuli hyvät reunat) ja suht löysää, jotta välipatjasta ei tule kova.

Mulla meni 3 pussilakanaa kun kudoin 120*200 sänkyyn välipatjan. Loimena poppanalle käypä loimilanka. Kutistumisia laskin n.12% joka suuntaan.

Nyt muutaman yön patjalla nukkuneena… VOIN SUOSITELLA muillekin tekokuituisen petarin käyttäjille (vaikka pinta onkin puuvillaa). On ihanan viileä.

Yksi ajatus artikkelista “Välipatja”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *