Betonivati

Viime viikolla Ukkolan Akoilla oli illalla tihkusateesta huolimatta betonikurssa Satun pihassa. Homma oli jo täydessä vauhdissa kun minä ennätin paikalle. Ämpärissä syntyi valmismassasta ja vedestä betonia porakoneen sekotinterän avulla. Raparperin lehtiä, kiviä ja pitsiliinoja sekä kippoja ja kuppeja oli pitkin ja poikin pihamaalla.

Minulla oli tarkoitus tehdä muutama pieni piha laatta . Helppoa kuin heinänteko kun sen osaa. Massa rasiaan ja kivet pintaan, rasiat autoon. Mutta hupsis… kotimatkalla kivet tärisivät, painuivat melkein upoksiin ja massakin  kovettui sen verran että kiviä ei voinut kaivaa enään ylös.  Eiköhä laatoille silti oma paikkansa pihalta löydy.

PS.Valmismassasta tulee melko sileää betonia. Pelkästä betonista, johon itse lisää hiekan karheusastetta voi säädellä hiekan laadulla.

Tässä vielä kesällä tekemäni raparperinlehtikulho, josta tykkään aivan valtavasti.

1.Hiekasta matala hyvän mallinen keko. Minä tein liian korkean ja massa valui reunoilta.  2.Muovi väliin suojaksi ja raparperinlehti nurjapuoli ylöspäin.                                 3.Betonimassaa parin sentin kerros. Väliin jotain tukiverkkoa. Ja sitten taas pari senttiä betonimassaa. (Mitä jäykempi massa sen vähemmän valuu.)                                                   4. Sitten odotellaan 1-4 päivää massasta riippuen. Ei saa kuivua liian nopeasti. Eikä saa olla vesisateessa.                                                                                                                            5.Pinnan putsaus ja pintakäsittely. Laitoin venelakkaa, joka sai lehden suomut upeasti esille.

Yksi ajatus artikkelista “Betonivati”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *