Vielä kerran Kihnulta

Pitkälle on syksy vierähtänyt, mutta Kihnun matka vain pysyy muistoissa. Olen myös luvannut siitä vielä yhden jutun kirjoittaa ja se tulee nyt.

Etukäteen olimme saaneet tietää mielenkiintoisesta seinävaatteesta, ja kun sitä ei löytynyt, kysyimme kulttuuritalolta. Vaate oli joutunut väistymään taidenäyttelyn tieltä, mutta ystävällisesti se käytiin hakemassa ja esiteltiin meille ihan erikseen.

lapasryijy.jpg

Noissa lapasissa ja sormikkaissa on kaikissa eri kirjontamalli! Upea juttu ja kertoo saarelaisten käsityöperinteen arvostuksesta.

konsertti1.jpg

Kun tekee käsityömatkan Airin matkassa, niin aina on konsertti, kansantanssiesitys tai vastaavaa. Nyt meille esiintyi eri-ikäisten kihnulaisten ryhmä soittaen laulaen ja tanssien.

tanssi.jpg

Meidät myös kutsuttiin mukaan tanssiin rantahietikolla ilta-auringon loisteessa.

Paljon muutakin vielä olisi kerrottavana: saaren  kierros kuorma-auton lavalla, yllätyksenä saatu huippumodernin koulun esittely, mielenkiintoinen ja omanlaisensa ortodoksinen uskonto ja kirkko, uusi museo ja paljon muuta, kullakin omat kokemuksensa.

kauppa.jpg

Tässä saaren käsityökauppa ja meitä paljon auttanut  kauppias. Ostimme muuten kaupan kaikki sukat, jotta osaisimme omamme saada kotona valmiiksi.

jalkoja.jpg

Onhan sitä sukanmallia tietysti tässäkin. Kuvasta näkee miten sukat kiinnitetään punotuin nauhoin jalkaan.

sukkia1.jpg

Sukan teko on tullut opituksi. Oikeanpuoleiset aloitettu Kihnulla, muut olen neulonut kotona matkaa muistellen ja kauneista sukanmalleista riemuiten.

kihnun-sukat-011.jpg

Satu oli museossa nähnyt mielenkiintoisesti tehdyt lapsen sukat, suun pitsimallia oli jatkettu värillisillä langoilla ja niin muodostuu mielenkiintoista siksak – kuviota. Nyt Satun pikkuisen sukka on päässyt äidin Kihnulla aloittaman sukan kanssa samaan kuvaan.

opettajanauhaa.jpg

Tässä opettajamme ohjaa nauhan punontaa ja

nauhoja.jpg

oppi näkyy taas tässä tänään otetussa kuvassa.

erjananauha2.jpg

Myös Erja on saanut sydännauhan tehdyksi, vaikka hän toisen käsityöpäivän ajeli polkupyörällä ympäri saarta ja kävi majakalla fossiileja etsimässä. Fossiileja muuten löytyy majakalta, harmi ettei minulla ole niistä valokuvaa. Katsotaan jos sellainen vielä jälkikäteen tähän loppuun järjestyy.

Yksi vastaus artikkeliin ”Vielä kerran Kihnulta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *