Kyllä meillä kudotaan

Nämä blogin päivitykset ilmestyvät vähän hitaan puoleisesti, mutta kyllä Ukkolassa kudotaan kaiken aikaa. Jaana jo joitakin aikoja sitten lähetti minulle kuvan  kutomistaan ontelopoppanoista. Nyt jaan sen teidän kaikkien kanssa.

Lisäys 7.3.2010 tarkennus poppanoihin: Raili on kutonut lilan, Sari sinisen ja Jaana kaksi vaaleanpunaista.

jaananontelotOn ne kauniita. Minkähän tuolin päälle ne oikein pääsevät? Kotiin vai mökille?

mateennahkaEeva aloitti kutoa mateennahkaa, niin kuin hän itse kutsui tätä akanpolkuloimeen tulevaa mattoaan. Kaisusta ja Railista se taas näytti kyykäärmeen nahalta. Oli  mikä nahka tahansa, niin Eevalla on hyvä värisilmä. Akanpolku loimi vaan pitäisi saada nopeasti loppumaan, sillä moni ystävämme haluaisi nähdä millaista Lauran piirtämästä akan juhlapolusta oikein tulee.

peilikas1Uutuutena meillä on Kainuun peilikäs mattoloimi. Kaisu aloitti kutoa siihen uusia kevätmattoja.

peilikas2Uskokaa tai älkää, se on kahdella varrella ja palttina polkusilla! Katsokaas vaikka tuonne puiden alle. Kyllä se entisajan nainen on osannut ajatella, todellista naisen logiikkaa! Yksinkertaisilla välineillä on saatu aikaseksi mielenkiintoinen sidospinta, ruudullinen. Tästä matoideasta ja sen neuvomisesta menee kaunis kiitos Katille Pohjois-Pohjanmaalle.

 

11 vastausta artikkeliin “Kyllä meillä kudotaan

 1. Todella hienot nuo Jaanan ontelopoppanat. Tuo KELTAINEN matto on aivan mielettömän kaunis. Aurinko saapuu siihen taloon, minne tuon maton matka vie.

 2. Tuo peilikäs kyllä löi ällikällä, kun nyt kävin mattoni tuohon loimeen kutomassa! Perus palttinan voi unohtaa, jos mielii tehdä napakkaa rättimattoa… omastani ei tullut niin peilikäs , mutta mieluinen 🙂 Suosittelen!

 3. Hei! Terveisiä kaikille Ukkolan Akoille kudontavinkeistä. Olen Imatralainen innokas kutoja, olen tehnyt pyyhkeitä, poppanooita, mattoja, torkkupeitoja jne. Voisitteko lähettää miulle sähköpostitse Kainuun peilikäs mattokankaan sidontaohjeen? Ihastuin siihen malliin, ja haluaisin sitä tehdä itsekin.

  ystävällisin terveisin Anne Poutanne

 4. Moi,
  Voisinko saada sidontamallin tuohon peilikäs mattoon. Näyttää hienolta. Voisimme omassa kudontapiirissä kokeilla. Kiitos.

 5. hei
  minäkin olisin kiinnostunut pielikäs maton ohjeista,jos mahdollista

 6. Hei, Ihastuin myöskin tuohon peilikkääseen 🙂 Onkohan sen ohjetta saatavilla?

 7. Tosi monipuolisia kutomisia saa vain kahdella varrella ja palttinalla.
  Joskus teillä oli keskustelua palkkimatosta sekä lemmenpolusta. Olen yrittänyt etsiä niiden rakenneohjeita, mutta en ole löytänyt mistään. Saisiko niitä sieltä teiltä?

  Bloginne on hieno! Kutomisen yhteisöjä ei ole kovin paljon, siksikin on arvokasta että jaatte tekemisiänne meille muillekin.

  1. Kiitos Ritva!
   Lemmenpolku, neidonpolku, akanpolku, hämäräpolku – jos tuo viimeksi mainittu iloksi muttuu, niin parin viikon päästä voit hyvin vetää puihin Akan juhlapolun. Muista tulla katsomaan.

 8. Tuo Kainuun pielikas viehattaa. Onko se sama kuin Mallikerta lehdessa? Minakin haluaisin tieta kuinka se on niisitty? Teilla on hieno ryhma. Mina kudon yksin. Asun pohjois Albertassa, Kanadassa. Terveisin, Pirkko

 9. Löytyiskö kenenkään ontelo poppanan sidosta ja montako lankaa tulee olla sentillä olisi kiva jos joku vastaisi ja laittais minun sähköpostiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *