Kahvipussikassikurssi jatkuu

Ensimmäiset kassimme alkavat valmistua. Minun tämän päivän tietojen mukaan niitä on nyt kolme ihan valmiina ja kolme juuri valmistumassa ja monta tekeillä. Kaksi valmistui eilen, mutta saman aikaisesti aloitettiin ihan uusiakin uusien kurssilaisten voimin. Nyt  olemme päättäneet jatkaa kurssiamme, jonne olet tervetullut. Lauantaina 26.5. puolelta päivin voi yhtä hyvin tulla kokoamaan neliöistä kassia, kuin opettelemaan neliön tekoa, jolloin kassin voi koota 25.8. 2012 ja silloinkin puolelta päivin. Kurssia pidämme Ukkola nimisessä rakennuksessa Suonsaaren vanhainkodin pihalla Mikkelissä ja korvauksena otamme kurssilaiselta 10 euroa. Ilmoita halukkuutesi tämän artikkelin kommenteissa tai ota suoraan yhteyttä Sariin sähköpostilla. Otamme sinuun yhteyttä sähköpostilla kertoaksemme tarkemmin tarvikkeista, mutta tärkeintä ovat kahvipussit ja niitä tarvitaan 72 saman näköistä.

Nyt sitten eilisen kurssipäivän kuviin.

Siinä ovat uudet kurssilaisemme hieman hämmentyneinä taittelemassa suikaleita, mutta kaikki lähtivät Ukkolasta valmis juhlamokkakukka mukanaan. Kotona niitä pitää tehdä 17 lisää.

Tämä kassi on jo pitkällä. Nauhan pujottelu pohjaan on vähän hankalaa, mutta kotiin lähdettiin jo valmis kassi mukana.

Juhlamokan annospusseista valmistuva kassi on saatu jo koottua tasoksi ja muotokin tuli melkein valmiiksi eilisen aikana

Yksi tämän mallisten kassien hauskimmista puuhista on sommitella eri kahvilaatujen pusseista kuvioita. Ukkolasta löytyi kasa vanhoja kahvipusseja, joista tulee mm. hillitty kullan hohtoinen kassi. Presidettikahvin pusseista taas tulee prameita neliöitä, eikös se kahvilaatukin ole muita fiininpää.

Costarica- pusseista löytyi myös kaunis kukkanen, mutta pusseja (20) riitti vain pieneen koppaan.

9 vastausta artikkeliin “Kahvipussikassikurssi jatkuu

 1. Huomasin, että kokoatte kahvipussikassia 25 päivä. Olen silloin iltavuorossa enkä pääse tulemaan. Jäejestättekö myöhemmin uuden kurssin jossa kassin voi tulla kokoamaan? Terveisin Päivi

 2. Hei!
  Olisiko mitenkään mahdollista saada teiltä maksulliset ohjeet sähköpostiin tuommoisen kassin tekemiseen?

  1. Voi Elena
   Kassi ei ole meidän suunnittelema ja siksi emme voi antaa ilmaisia , emmekä maksullisia ohjeita. Mutta kuvamme ovat aika paljastavia ja täällä akkojen blogissa tätä aikaisemmassa artikkelissa on sanottu kommenteissa miten kukka tehdään. Kassiksihan nuo neliöt sidotaan vahatulla nauhalla, sellaisella mitä käytetään roikkuvissa koruissa.Pujotellaan ensin noista varrastikkujen koloista ja sitten takaisin tullaan reunassa kokonaan näkyvien neliöiden kautta, ja sidonta kaaviokin on jossain kuvassa. Pitkä tylppä neula tuohon pujotteluun tarvitaan. Pohja kannattaa sitoa kahteen kertaan ja kansiläppien reunoissa kulkee tuo nauha myös neliökohtien kautta. Käy katsomassa kuvia myös Sarin blogista ja minun blogistani ja ryhdy tekemään. Saat pian onnistumisen kokemuksen. Kiva jos kerrot vielä siitä täällä.

 3. Kiitos vinkeistä! Kokemusta käsitöistä on muttei tästä alueesta, koitan silti katsella 🙂 Järjestättekö kursseja vielä tulevaisuudessa, jos vaikka pääsisi sinne asti käymään? Parin tunnin ajomatka on, mutta olisi todellakin sen arvoista!

 4. Hienoja töitä teette. Ja viimeinkin tyylikäs kahvipussikassi-malli. Toivottavasti järjestätte vielä kursseja, pari tuntia vierähtää minullakin matkaan – mutta näyttäisi olevan sen arvoista.

 5. hei ,

  Olen säästänyt kahvipusseja vuosia ja tehnytkin niistä ns. suoristapusseista ompelemalla kauppakassin. Nyt ”eksyin” teidän sivuille ja löysin ihka ihanan kassin, joka oli tehty kahvipusseista – tämän kukka kassin, joka kasataan taitelluista kahvipussin paloista.
  Onkohan näitä taitajia opettamassa muuallakin päin Suomea? Voisinko saada sähköpostiini ko. kassin ohjeen? Kiitos etukäteen, hyvää pääsiäisen aikaa ja hyvää kevättä.
  terveisin, siilin mummo

  1. Hei!
   Olen ”koko päivän” etsinyt ohjetta tuon perusneliön punomiseen, ei löydy, enkä ymmärrä, miten siihen esim. kiinnittää nuo tikut. Muutenkin reuna on mysteeri.
   Saisinko jotain ohjetta, kiitos!
   pyytää mummeli Salosta

   1. ”Väärä hälytys”
    Kun löysin Kittilän ohjeen ja unohdin Punomon, onnistuu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *