Akat

Kylläpä aika on kulunut Nyt on tammikuu 2020 ja tämän kuvauksen akoista olen kirjoittanut 2012. En poista sitä, kirjoitan vain tähän alkuun uusimmat kuulumiset. Marja on yhä puheenjohtajamme ja Sari sihteerimme. Heidän kuvansa löytyvät tuolta alhaalta. Meitä akkoja on nykyisin 14. Moni on lähtenyt pois ja muutama uusi on tullut tilalle. Joskus kudontavintillämme käy vieraileva kutoja. Häneltä perimme loimesta kaksikertaisen hinnan ja avaimen annamme kaupungin määräämää panttia vastaan.

Nykyisin kudomme Suonsaaren vanhainkodin keltaisen rakennuksen vintillä. Alakerrassa ei tosin asu enään vanhuksia, vaan siellä toimii Punaisenristin vastaanottokeskus. Hyvin olemme tulleet toimeen talon uusien asukkaiden kanssa ja muutamat meistä käyvät vastaanottokeskuksessa pitämässä käsityökerhoakin.

Kirjoitan tästä tilanvaihdosta tarkemmin tuohon Ukkola-kohtaan näissä sivuissa.

——

Meitä Ukkolan akkoja on vuoden 2011 alussa 17. Olemme aktiivisia ja idearikkaita kankaan kutojia ja ikämme vaihtelee 75 ja 28 vuoden välillä. Kudontatupamme sijaitsee Ukkola nimisessä rakennuksessa Mikkelin Suonsaaressa ja 11 kangaspuut mahdollistavat harrastuksemme.

Mikkelin kansalaisopisto lopetti yli kymmenen vuotta Ukkolassa toimineen kudontapiirin vuoden 2003 lopussa, mutta me emme jääneet mennyttä haikailemaan, vaan järjestimme asiat niin, että harrastuksemme voi jatkua. Iloksemme moni Ukkolassa kudontaoppinsa saanut palasi takaisin tähän itsenäisten naisten joukkoon ja uusiakin löytyi.

Puheenjohtajamme Marja vuoden 2012 alusta  (marja(at)ukkolanakat.net)

Sihteerimme Sari vuoden 2011 alusta  (sari(at)ukkolanakat.net)

Muita akkoja tässä ei tarvitse esitellä, mutta jos olet oikein utelias, niin vanhoilta kotisivuiltamme meitä löytyy lisää. Muista kumminkin että siellä on joku joukostamme pois lähtenyt ja uusia sinne ei ole lisätty. Vaihtuvuus on kyllä ollut aika vähäistä.

Tänne tulleet kommentit siirretty 16.10.2012 yläpalkista löytyvään sivuun Yhteys Akkoihin.