Yhteys Akkoihin

Jos haluat kysyä jotain tai muuten vain antaa palautetta toiminnastamme, niin kirjoita se tämän sivun kommenttilaatikkoon. Vastaamme mahdollisimman pian.

Meille voi myös laittaa sähköpostia: etunimi@ukkolanakat.net

Sähköposti osoitteemme on tarkistettu 26.1.2020. Yleensä kudonnaisten kuvien yhteyteen on merkitty etunimellä kuka sen on kutonut. Laittamalla sähköpostia pääset henkilökohtaisesti kysymään kutojalta itseäsi askarruttavaa asiaa.

——

Siirsin tänne 16.10.2012  sekä Akat että Akkojen omat blogit sivuille tulleita kommentteja. Samalla poistin kommentointi mahdollisuuden noilta sivuilta. Jos haluat osallistua noihin keskusteluihin, niin käytä tämän sivun kommenttilaatikkoa.

Leena

 Akat

Eija Parkkonen says:

Ilahduin kovasti kun nämä sivut yleensä löysin. Mahtavaa… Itse olen kutonut aika paljon lähinnä mattoja, poppanoita ja shaaleja todella paljon. Nyt olen ”jumittunut” shaalien karstaamiseen, kuinka te sen asian hoidatte. Olen kovasti hakenut vanhaa karstakonetta olisiko jossakin myynnissä, turhaan… Kysynkin teiltä ammattihenkilöiltä osaatteko minua auttaa?
Ystävällisin terveisin Eija

Leena says:

Hei Eija
Kiva että otit yhteyttä, tee niin toistekin. Netissä liikkuu aika vähän kutojia, siksi iloitsemme jokaisesta yhteydenotosta. Karstautamme mummohuopamme Suonenjoella. Tässä sinne yhteystiedot:
http://yritysrekisteri.sisa-savo.fi/default.asp?op=NaytaYritys&yritysnro=10644

 1. eija kämppi says:

  Hei tytöt!
  Aloittelija kyselee olisko tilaa tulla kutomaan raanua tai ryijyä.Paljonko tarvike paketti maksaa jos koko on alle metrin.Millaiset aukioloajat teillä on.
  Terveisin eikku

 2. Leena says:

  Nyt ei ole raanu tai ryijylointa ja mitään aukioloaikoja meillä ei ole. Kun ulkopuolinen haluaa tulla kutomaan, niin sovimme ensin siitä yhdessä kokouksessamme, joka on aina kuukauden ensimmäinen tiistai ja sen jälkeen lainaamme hänelle avaimen. varsinaista kudonnan opetusta meillä ei ole.

 Akkojen omat blogit

 1. riitta huovinen says:

  Hei! olen tässä pitemmän aikaa haeskellut paikkaa jossa voisi kutoa pellavaliinaa ,minulla olisi lankoja tiedossa vinttilöytönä .Muitakin halukkaita ehkäpä olisi .Miten teillä tälläinen onnistuisi? Liinan kok0 voisi olla, pituus 3 m ja leveys n.160 cm.
  Terveisin Riitta Huovinen

  • Leena says:

   Hei Riitta
   Kesäaikaan tuo varmaan olisi mahdollista, sillä nyt kaikissa puissamme on loimet. 160 sentin levyinen kangas on mahdollista vain meidän isoissa mattopuissa, mutta voihan noihin vanhoihin puihin myös vetää liinaloimen, kun ei tee liian monimutkaista sidontaa. Niissä ei kyllä koskaan ole kudottu pellavaa, villahuopaa kylläkin. Jos tyytyisit 140 sentin liinaan, niin puuvaihtoehtoja on enemmän. Onko tuosta sinun vinttilöydöstäsi loimeksi? Marja on nykyisin puheenjohtajamme ja hänen kanssaan voit jutella tästä asiasta. Sähköpostia Marjalle saat kun laitat etunimen pienelläkirjaimella ja @ jälkeen tuon meidän domainimme ukkolanakat.net.
   Terveisin Leena

 2. Liisa Jääskeläinen says:

  Hei Ukkolan akat

  Akka kyselee taas tyhmiä viisaammilta, miten kutoa Pirkanmaan kotityön poppanakuvastossa olevia Kaarna-liinan näköisiä seinäjuttuja, haluaisin tehdä,
  mutta kierretäänkö kude kuvionreunassa, poimitaanko keskikohta vai tulisiko jonkin sidonnan kautta. Kiitos jos ehditte vastata ja aurinkoisia syyspäiviä teille sinne Ukkolaan.
  Terveisin Liisa J

  • Leena says:

   Ostin juuri huutonetistä tuon poppanakuvaston. Vastaan sinulle heti kun olen saanut sen tai sitten kysyn kudontatoveriltani jos en itse tiedä.

  • Leena says:

   Nyt minulla on käytössäni kaksi Pirkanmaan kotityön poppanakuvastoa, sekä saman julkaisijan Poppana kirja ja niissä missään ei ole Kaarna- nimistä liinaa, joten en voi auttaa sinua.